понеделник , 22 януари 2018
СКАНДАЛНО
Home » Звезди » Учени откриха обекти, може би създадени от извънземни
before ads

Учени откриха обекти, може би създадени от извънземни

извънземниАстрономът Джейсън Райт откри странна звездна система, за която предполага, че може да е съставена от много „мегаструктури”, създадени от извънземни, пише „Индипендънт“. „Бях очарован от това колко откачено изглеждаше”, сподели Райт. „Извънземните винаги трябва да са последната ви хипотеза, но това, което открих изглеждаше сякаш създадено от чужда цивилизация“, обясни ученият, който работи в Penn State University.

Наречена просто KIC 8462852, звездата се намира точно над Млечния път между съзвездията Лебед и Лира. Тя привлякла вниманието на астрономите за първи път през 2009 г., когато космическият телескоп “Кеплер” я засича в орбитата около Земята. Но звездата излъчвала странна светлина, нетипична за повечето звезди. “Кеплер” работи чрез анализиране на светлина от далечни места във Вселената в търсене на промени, които се случват, когато планетите се движат пред звездите си.

„Никога не бях виждал подобно нещо. Беше наистина странно”, казва ученият. Сега възможността тези структури да са създадени от интелигентни същества се анализира задълбочено от учените. Цивилизациите стават все по-технологично напреднали и създават нови, по-добри начини за събиране на енергия. Учените допускат, че извънземни могат да черпят енергия директно от своята звезда. Ако спекулациите за мегаструктурата около звездата се оправдаят и докажат, това може да се окажат всъщност множество слънчеви панели, разположени около нея. Първите анализи се очаква бъдат готови през януари.

Коментирай чрез Facebook

Учени откриха обекти, може би създадени от извънземни
5 (100%) 1 глас[а]