Home » България » Бойко Борисов ни изправи косите: Гответе се, най-лошото идва тепърва
Бойко Борисов ни изправи косите: Гответе се най-лошото идва тепърва

Бойко Борисов ни изправи косите: Гответе се, най-лошото идва тепърва

Сподели новината

„Истинската криза ще бъде в края на тази и началото на другата година. Световната икономика по никакъв начин не се възстановява. Вместо да търсим максимална консолидация, учудвам се от опозицията как самоуверено критикуват и смятат, че ще се справят по-добре, точно обратното.

В тази ситуация всяка нация сама за себе си трябва да бъде много мобилизирана. Тежките времена предстоят. Като предстоят, ще кажат, защо не ни затвориш пак, не забравяйте, че си говорихме за цели сектори, които фалират. Мярката 60 на 40 работи на пълни обороти“, заяви Бойко Борисов по време на правителственото заседание, цитиран от БГНЕС.

„Много по-развити държави от нас продължават да се лутат и няма решение, което да можем да изпълним всички заедно. САЩ излизат от СЗО, Белград приложи мерки, виждате как реагират хората на тях. Ние считаме, че сме развита демокрация“, каза още премиерът.

„Много са ми интересни нашите колеги вдясно като казват, че трябва да затваряме и отново да приведем градовете в карантина. Всеки от нас е информиран, че дезинфекцията, носенето на маската и дистанцията са единственото, което предпазва от заболяването“, добави той.

„Подпомагаме не с кредити, а безвъзмездни пари и го правим много внимателно, защото тези безвъзмездни пари не извират отникъде. Мелбърн довчера ни беше даван като пример за едни от най-добрите градове за живеене и го затвориха за 6 седмици. Представете си днес ние да издадем такава заповед. Със заповеди ли трябва да се постига това? Сутринта гледах колегата Москов – забравил, че бил министър близо 3 години – да имало заповед, да стиснем хората пак. Считам, че не е редно“, посочи Борисов, цитиран от Агенция „Фокус“.

Той счете, че българите ще могат да изпълняват правилата за дезинфекция и дистанция и подчерта, че не бива да се налага да се стига до връщане на старите мерки.

„Не е редно да има отново заповед за затваряне на хората у тях“, каза още Борисов.

По думите му, ако сектори в държавата бъдат затворени, това ще бъде пагубно за икономиката ни.

„Няма да издържат системите – финансови, социални, ако месеци наред се върви с 60/40, 80/20 и няма приходи, тогава държавността ще се разпадне, когато не останат пари за пенсии и заплати за основните сектори. И вие всички министри в секторите, за които отговаряте, обяснявайте, че най-лесно е да се затваря, трудното е да се научим да живеем с вируса, но да не спираме да работим:, допълни премиерът.

„Ние като демократи сме дали този избор на хората. Излиза, че ако има заповед и диктат – ще изпълняваме, а като знаем всичко това, без заповед – няма да го изпълним. Защо е нужна заповедта? За да се каже, че някой ги затваря и иска да им запуши устата. Преди да отидеш на ресторант, театър, кино, това е избор на всеки човек. Заповедта за затваряне влияе ли добре на психиката и здравето? Като си заредиш автомобила на бензиностанция, какво ти пречи да си сложиш маската“, попита Борисов.

„Същите, които казваха, че маските са, за да им запушим устата, сега казват защо не затварят. Осъзнато смятам, че с ясното виждане какъв е проблемът, трябва да се справим“, добави Борисов.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 6 Average: 4.3]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар