Home » Lifestory » Невероятната история на момче, което от нищо станал мултимилионер
Невероятната история на момче което от нищо станал мултимилионер

Невероятната история на момче, което от нищо станал мултимилионер

Сподели новината

– До този ден нямах много пари – спестявам, обикновено около 500 долара на месец. Една вечер проверявах наличността по сметката си и видях нещо, което никога преди не бях виждал – сума от един милион долара.

– Може би повечето хора очакваха да започна да празнувам, да отворя шампанско, да падат конфети… Ще ви кажа какво се случи – помислих и си казах: “О, страхотно” и се върнах на работа. Този финансов обрат доведе до първите ми вложени 1000$. Това означаваше, че моите инвестиции могат да донесат 10 000, 20 000 и така нататък.

Рискът е възможен и винаги съществува

– Многократно губех пари. Например, преди икономическата криза през 2008 г., имах 175 000 долара, а след девет месеца 120 000 долара. Когато кризата настъпи, изглеждаше страшно, мислех, че никога няма да си върна тези пари.

– Ако позволите на страха да ви обземе, по някакъв начин сте направили погрешен избор. Рискът е възможен, а най-лошия възможен ефект от този риск е да се откажете, когато е най-трудно. По време на рецесия, хората ни съветваха да заложим на сигурното. Тези, които ги послушаха, мислейки, че така ще спестят пари, се оказа, че грешат.

– Ако сте в такава ситуация, то това е най-бързият начин да достигнете до милион, да намалите разходите и да увеличите приходите. Това са двете неща, над които вие самите имате контрол. И това е една от тайните на милионерите.

Кое е най-важното? Научих, че парите са неограничени

– Един от начините да намалите разходите си, е да намерите по-малък апартамент, в който да живеете, да използвате градския транспорт, да продадете колата и да измислите план как да инвестирате, за да получите повече пари.

– И дори това да ви се струва досадно, ако поне един месец се опитате да изчислите своите разходи и приходи, ви гарантирам, че ще научите много за вашите финанси. Щастлив съм, че мога да се нарека милионер, защото това ми дава живот, за какъвто преди няколко години, не можех и да мечтая.

– Не е необходимо да се притеснявам около работата, дали ще получа отказ или ще наруша политиката на компанията. Ако искам да работя, мога да избера работа, която ми харесва. Най-важното, което научих е, че парите са неограничени. Ако работя повече, ще имам повече от един милион, ще спечеля два. А винаги съществува възможност за повече.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар