Home » Клюки » Елена Йончева и Слави се сдушиха! Тя ли ще оглави партията му!?
Елена Йончева и Слави се сдушиха! Тя ли ще оглави партията му!?

Елена Йончева и Слави се сдушиха! Тя ли ще оглави партията му!?

Сподели новината

“Дълго време се смяташе, че ако български евродепутат каже истината за страната в Брюксел, това е нещо лошо, дискредитира България. А това не е така.

Това е все едно на един болен човек да не му кажеш каква е диагнозата и той да не знае как да се лекува” – така оправдателно започна дългото си и напоително гостуване в телевизията на Слави Трифонов “7/8 ТВ” евродепутатката Елена Йончева.

В светските среди от десетилетия се шушука, че между бившата половинка на Сергей Станишев и Дългия има нещо повече от приятелство. Навремето двамата са имали страстна афера, продължили едва няколко седмици, тъй като в живота на блондинката се появил бъдещият лидер на БСП и нейна най-голяма любов – Сергей Станишев. Двамата се познавали още от студентските си години в Москва. Романсът им започна през 1994г.

Три години по-късно били за кратко разделени и тогава Слави успял да омае Елена, която работела също в БНТ. Дългият обожавал да флиртува с репортерките на националната телевизия, а пък и той бил звезда от „Каналето“.

“В Европейския парламент депутатите посочват „болното място“ на тяхната държава и предлагат как да се лекува. Ако вие не кажете какъв е проблемът, ЕС никога няма да вземе каквито и да е мерки“, сподели Йончева в ефира на “7/8 ТВ”.

Някога Хубавата Елена откровено си призна за напъните да настрои институциите в Брюксел срещу управлението на страната: „Работим да има дебати за ситуацията в България в пленарната зала на Европейския парламент още този месец. Оттам нататък следват тежки процедури, които ще бъдат насочени срещу Бойко Борисов и неговото правителство, неговото управление, не срещу българските граждани”, продължи да се оправдава Йончева.

„Очаквам да има изслушване в пленарната зала, а след него – пътят на господин Бойко Борисов ще бъде много ясен – извън политиката“, каза Елена Йончева.

„Очаквам Европейската комисия да не си затваря очите за това, което се случва в България и да използва конкретни механизми за България“, коментира тя. Йончева посочи, че това, което се случва в Европейския парламент, е изключително важно за България и за останалите държави-членки.

„За първи път, по наша инициатива, механизмът за проверка на върховенството на закона, който вече ще обхваща всички държави-членки, ще се отнася и до състоянието в борбата с корупцията и медийната свобода“, поясни тя.

„Нещо повече – Европейският парламент, който трябва да одобри Многогодишната финансова рамка на ЕС каза, че няма да приеме това финансиране, за което 27-те лидери постигнаха съгласие, ако няма конкретен механизъм, който да обвързва отпускането на средствата с върховенството на закона“, каза Йончева.

В момента се обсъжда какъв да е точно този механизъм. Евродепутатът прогнозира, че „отсега нататък, когато има нарушение на закона, на медийната свобода, когато липсва разделение на властите, това ще се отразява върху финансирането, включително и за България.“

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар