Home » Скандално » Каплата, заподозрян за изчезването на Янек: Внимавай, ще оставя децата ти сираци
Каплата заподозрян за изчезването на Янек: Внимавай

Каплата, заподозрян за изчезването на Янек: Внимавай, ще оставя децата ти сираци

Сподели новината

Председателят на рокерски клуб “Неразделни братя” в Дупница Димитър Недев, който е заплашен с убийство от Васил Капланов-Каплата, разкри, че когато В. Капланов го заплашвал по телефона, до него имало и други хора, които също го заплашвали, но няма информация от полицията дали те са открити.

Ето какво разказа Д. Недев пред репортер на “Струма”: “На 31 август В. Капланов все още беше под домашен арест. Обади ми се по телефона и ме заплаши. До него имаше и други хора, които са били в дома му, докато той ме заплашваше се чуваха гласовете и на останалите, които казаха:

„Чакай ни, скоро ще ти дойдем на гости”. В. Капланов заяви още, че това са негови приятелчета и че те ще ме намерят. “Чуваш ли, до мен са двама мои приятели, които са ми на гости. Те ще те намерят”, заплашил Каплата.

При показанията ми пред съдия Мария Алексиева, която е съпруга на един от адвокатите на Каплата – Ивайло Алексиев, аз казах и за думите на останалите, на които чух гласовете с отправени заплахи срещу мен. Все още не зная дали са открити и приятелите му, отправили заплахи срещу мен. Никой не ме е търсил от полицията или прокуратурата, за да ми съобщи.

Дори не знам кой е следователят по случая, за да попитам него.

Твърденията на един от адвокатите на В. Капланов-Каплата, че сме работили заедно с него за Братя Галеви не са верни. Аз не отричам, че съм работил за тях, но с Васил Капланов бяхме в различни ресори, аз бях охрана на един склад, а той работеше в друга сфера за тях. Познаваме се, но не сме били приятели. Били сме само на едно “здравей, здрасти”.

Аз се страхувам за семейството си, ако той излезе от ареста или получи условна присъда. Няма да се изселя от Дупница, но семейството ми ще живее в страх”, заключи Д. Недев.

Припомняме, че на В. Капланов-Каплата беше повдигнато обвинение за закана за убийство, след като Д. Недев подаде оплакване в РУ ” Дупница, че Каплата го заплашил с думите:

“Внимавай, ще оставя децата ти сираци…”. За такова деяние законът предвижда до 6 г. затвор.

Васил Капланов е в следствения арест в Кюстендил с постоянна мярка “задържане под стража”, наложена му от Окръжен съд – Кюстендил без право на обжалване.

Адвокатите на В. Капланов, които се опитваха да го изведат от ареста с мотива, че има проблеми със зъбите, ще поискат да се извърши експертиза от лекари специалисти, които да се произнесат дали може В. Капланов да лекува пародонтозата на зъбите си в килията, или се налага болнично лечение в специализирана клиника.

Каплата също е основен заподозрян за изчезването на дупничанина Янек Миланов, който е в неизвестност близо 2 месеца.

Източник: Блиц

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар