Home » Lifestory » Вижте лошото момче Илиян от „Фермата“ преди да стане йога СНИМКИ
Вижте лошото момче Илиян от "Фермата" преди да стане йога СНИМКИ

Вижте лошото момче Илиян от „Фермата“ преди да стане йога СНИМКИ

Сподели новината

Йога инструкторът Илиян Стефанов е първият, който напусна риалити предаването „Фермата“, след като отпадна след дуел срещу Боби.

30-годишният мъж от Велико Търново влезе във формата с определението „различен“ и успя да остане такъв. Илиян говори пред Lupa.bg за смисъла на училището, как функционира човешкото тяло, как трябва да се грижим за него, за интригите в шоуто и за голямата награда.

– Здравей! Как се чувстваш на свобода?

– Добре, нормално, но малко ми липсва начинът на живот във „Фермата“. Както споменах преди време, тази пълна изолация в съвременния ни динамичен живот е равна на спокойствие.

– Значи там ти харесва повече, отколкото в реалния живот?

– Може да се каже, но до момента, в който започнаха интригите и борбата за голямата награда.

– Спомена интриги, кой ги прави и е най-амбициран за голямата награда?

– Милена. Тя ме изпрати на дуел с една цел, защото ако стигна до финал с нея, тогава решават хората, гласовете на зрителите. Тя тогава не би имала шанс срещу мен. Сигурен съм в това.

Йога инструкторът отпадна на дуел срещу Боби


– Очакваше ли да отпаднеш на двубоя?

– До някаква степен, защото моята сила е изцяло в друга насока. Аз исках да покажа, че е възможно да преминаваш през изпитанията и с малко храна. Аз съм инструктор по йога, показах на хората упражнения, това ми харесва и това е моята сила. Всеки трябва да набляга на това, в което е добър.

–  Влизайки във „Фермата“ очакваше ли, че ще си голяма конкуренция на останалите участници?

– Със сигурност съм си мислел, че ще има хора като Милена, чиято цел са парите. Както Надето спомена една вечер – аз съм влязъл със същата цел като нея – да покажа на какво съм способен. Моята сила не са тези физически игри. Не влязох за парите.

– Смяташ ли, че успя да изпълниш мисията си „да събудиш повече хора“ – каквото заяви във визитката си при влизането в шоуто.

– Доста хора ме спряха и поздравиха след излизането ми от шоуто. Смятам, че хората, които могат да видят, са видели какъв човек съм. Очарован съм какво са видели зрителите за малкото време, което прекарах във шоуто. Разбира се, можеше и още.

– Какво мислеше да направиш, ако бе спечелил наградата от 100 000 лева?

–  Мислех да отворя собствено студио за йога. Другата част бих използвал да отида на няколко пътувания, които да ми помогнат да се развия на по-добри практически нива и да обучавам хората. Възприемам йогата не като работа, а призвание, което бих споделял безплатно. Надявам се да намеря спонсор, който да ми помогне да отворя зала, където да обучавам хората без пари.

– Да поговорим малко за трансформацията ти. Добрахме се до снимки от преди 2 години, на тях изглеждаш съвсем различно…

– Да, на кадрите съм на 28 години. Тогава се осъзнах, че йогата е верният път. Започнах да я практикувам в Америка. След това видях, че учителите не са достатъчно добри и не могат да преподават по начина, по който аз искам. Уча се много бързо и ми трябва някой, който има много знания. За една седмица реших, че ще замина за Индия. Изтеглих си всички спестявания и заминах. Там останах много възхитен от учителите си, но и там ми бяха малко знанията. Избрах програма, която се състои от 2 месеца и това не би беше достатъчно. Аз схващам много бързо и знанията не ми бяха достатъчни, въпреки добрите учители.

Стефанов преди да се запали по йогата


– Преди да се насочиш към йогата си бил професионален културист?

– Силно казано професионален, но тренирах доста, но за себе си. В последствие осъзнах, че от фитнеса се наранява тялото, ако се комбинира с йога, могат да вървят успоредно, но само едното без другото наранява тялото.  За момента се занимавам само с йога, без фитнес.

Илиян преди трансформацията


– Оттук накъде?

– Надявам се да мога да използвам славата, която да ми помогне да намеря спонсор, който да ми съдейства да отворя зала. След това искам да се занимавам с йога, да отворя зала, където да стоя по цял ден и да не взимам пари на хората. Тялото е един комплексен организъм, ние нямаме информация за него. В ежедневието си използваме по-малко от 1%  от капацитета на мускулите си, което е недопустимо. От вкъщи на работа и обратното, тогава работят по-малко от 3% от мускулите. Това не е здравословно и полезно. Хората на 20-30 години са по-сакати от моята баба, която е на 76 години.

Младите са по-обездвижени от възрастните. Майка ми е чела коментарите от зрителите на „Фермата“ и някаква жена е коментирала, че синът й, който е 2-ри клас, тежи 60 кг, а аз на 30 години съм същото тегло. Проблемът не е защо Илиян е 60 кила, а защо 8-годишно дете тежи толкова. Аз не съм кожа и кости, не съм анорексик, а съм само мускули. Поддържам мускулна маса само със силата на мисълта. Има много неща на които не ни учат в училище.

Във „Фермата“ исках да обясня, че образователната ни система е под всякаква критика. Вместо да научат децата ни как да се хранят здравословно и да се грижат за тялото си, те ги затрупват с ненужна информация. Трябва децата да учат най-много до 4-ти клас, другото е излишно.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар