Home » Скандално » Къци: Има ли румънски пенсионери? Как е? Добре ли е с 40% нагоре
Къци: Има ли румънски пенсионери? Как е? Добре ли е с 40% нагоре

Къци: Има ли румънски пенсионери? Как е? Добре ли е с 40% нагоре

Сподели новината

Румънските депутати одобриха 40-процентно повишаване на пенсиите, осуетявайки намерението на центристкото правителство на малцинството да осигури по-малко, но устойчиво увеличение от 14 на сто, видя Скандални

Парламентът одобри повишението от 40 процента с 242 гласа срещу 148 против, съобщи пред агенцията депутат от управляващата партия. Единадесет депутати са се въздържали при гласуването.

Социалдемократите в опозиция, които бяха на власт до ноември миналата година и остават най-голямата група в парламента, обявиха миналата година огромно увеличение на пенсиите от 1 септември и удвояване на детските надбавки, напомня агенцията. В момента минималната пенсия в Румъния възлиза на 145 евро, а средната – на 270 евро.

Предвидените нови пенсии през следващата година по прогнози ще струват на хазната 24,8 милиарда леи или над 5 милиарда евро. За сравнение минималната пенсия в България е 250 лева или 127€.

Къци Вапцаров разбира се не пропусна тази новина и зададе въпроса: Има ли румънски пенсионери? Как е? Добре ли е с 40% нагоре

Коментарите оставяме на Вас

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар