Home » България » Слави Василев, политолог: Президентът обяви, че ще предложи промени в Конституцията и ще излезе нова политическа формация
Слави Василев политолог: Президентът обяви че ще предложи промени в Конституцията и ще излезе нова политическа формация

Слави Василев, политолог: Президентът обяви, че ще предложи промени в Конституцията и ще излезе нова политическа формация

„Президентът Румен Радев ще предложи промени в Конституцията и след това ще излезе с нова политическа формация на хоризонта, която ще припознае целите на този стратегически документ”, заяви пред БНР Слави Василев, който беше в екипа на държавния глава.

„Това вероятно ще стане до края на септември или до началото на октомври“, добави той.

Василев коментира също, че не знае колко Калоян Методиев, който беше освободен от президента като шеф на кабинета му, е близък с лидера на БСП Корнелия Нинова, но според политолога Радев не е президент на БСП.

„Президентът Румен Радев и Корнелия Нинова са съвършено различни – Радев не е президент на БСП и не прави това, което Нинова му казва – както се твърди от много хора“.

„Оредяването на протеста не е причина за обидните квалификации, които хората получават от управляващите, защото да наричаш хората там „мутра“ или „лумпен“ или „платен“, това е не само обидно, то е очевидна неистина“, коментира в предаването „Преди всички“ политологът Слави Василев.

„Причината протестът да стане по- малоброен, е че вече повече от 70 дни хората виждат, че властта очевидно няма намерение да подаде оставка. Това е необяснимо“.

„Борисов трябва не да ходи по помашките села, където хората са кротки и възпитани, а да дойде тук, в София, при хората…“, посочи още Василев.

По повод написаното от вицепремиера Каракачанов във Фейсбук, Слави Василев заяви:

„Г-н Каракачанов е в изключително неудобна позиция – 4 години е в кабинет с ГЕРБ, и сега, когато дойде моментът да се подложиш на естестествена оценка на избори, това постави ВМРО в много трудна ситуация …“

Слави Василев коментира също, че не знае колко Калоян Методиев, който беше освободен от президента като началник на кабинета му, е близък с лидера на БСП Корнелия Нинова, но според политолога Слави Василев „президентът Румен Радев и Корнелия Нинова са съвършено различни. Радев не е президент на БСП и не прави това, което Нинова му казва, както се твърди от много хора…“.

Президентът обяви, че ще предложи промени в Конституцията и след това ще излезе нова политическа формация на хоризонта, която ще припознае целите на този стратегически документ. „Това вероятно ще стане до края на септември или до началото на октомври“, смята г-н Василев.

Повече по темата ТУК

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

About clslavchev

Твоят коментар