Home » Полезно » Лечителят Иван Гарабитов: Ако спазвате тези 5 простички правила и болестите ще бягат от вас
Лечителят Иван Гарабитов: Ако спазвате тези 5 простички правила

Лечителят Иван Гарабитов: Ако спазвате тези 5 простички правила и болестите ще бягат от вас

Сподели новината

Иван Гарабитов е добре познат лечител. Той е особено популярен и уважаван сред хората, които предпочитат алтернативната пред съвременната модерна медицина.

След като ни показа техниката за уникален лековит масаж срещу какви ли не болести, Гарабитов старателно определи и петте задължителни правила за крепко здраве. Ето какво да правите, за да не боледувате:

1. Правилно дишане

Задължително, единствено и само през носа. Забравете за дишането през устата, защото то води до недостиг на достатъчно кислород в мозъка. Всичко добро за нашето тяло започва от дишането. Над 90% от хората обаче не умеят да дишат правилно. Клетката живее с кислород и вода. Ние правим дишания само с 5% от капацитета на дробовете си.

Така се нарушава имунната система и обмяната на веществата. Най-важното е, че чрез правилното дишане се възстановява психическото състояние и се премахва стресът. Заради него отпада имунната защита, нарушава се обмяната на веществата, получава се дискомфорт, човек става нервен и вътрешно напрегнат. Така важните органи, като сърцето, черният дроб и бъбреците не си вършат работата и хората пълнеят. 80 на сто тялото диша чрез кожата, чиито пори са запушени, защото не изхвърляме токсините от организма. Да се поучим от шерпите в Хималаите, които изкачват 10-хилядниците без кислороден апарат и носят багажа на алпинистите. Да не би те да имат повече дробове или сърца от нормалните хора? Не, просто са се научили да дишат правилно.

2. Правилно мислене

Всички негативни мисли и качества, които се изразяват в лоши мисли – злоба, завист и т.н. – са вредни за здравето и съсипват вътрешните му органи.

3. Силата на водата

Тя е толкова важна и лечебна, колкото и вредна. Всъщност, тя може да ни служи и за лекарство, и да бъде наш основен враг. Вода не трябва да се пие преди и след хранене. Хубаво е между последното и първото пиене на вода и храненето да има разлика от поне 45 минути.

Също, вредно е да пиете вода и по време на храна, защото тя спира метаболизма, забавя го, а в много случаи дори уврежда стомаха, защото изкуствено и излишно създава допълнително количество стомашни сокове.

4. Правилно хранене

Не само вредната храна, но и вредния подход спрямо храната изобщо ни разболява. Дори да се храним с правилните продукти, ако не ги вземаме в умерени и разумни количества, рано или късно ще влошим състоянието на общото си здраве. Също, вредно е да не се храним прекалено дълго време. Сега разбирате защо е толкова важна закуската, нали?

5. Силата на физическата активност

Спортът трябва да е толкова, колкото може да поеме тялото, защото ако не е тренирано и загрято, то може да прегрее и дори да бъде наранено.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар