Home » Полезно » Мъдрите завети на баба: 4 неща, които не трябва да изхвърляте от дома си, за да не си навлечете беди и лош късмет!
Мъдрите завети на баба: 4 неща които не трябва да изхвърляте от дома си за да не си навлечете беди и лош късмет!

Мъдрите завети на баба: 4 неща, които не трябва да изхвърляте от дома си, за да не си навлечете беди и лош късмет!

Сподели новината

Да вярваш или да не вярваш в поличби, гадания, заклинания и т.н. е работа на всеки. Чувал съм стотици истории за другия свят, необичайни явления и всякакви истории.

Някои просто ме разсмяха, а други ме накараха да се замисля.

Баба ми вярваше в поличби и не отричаше мистичния компонент на нашия живот.

1. Остарял хляб

Баба вярваше в силата на хляба, че той дава енергия и топлина на тялото ни, както и че ни е изпратен отгоре и никой няма право да го изхвърля, дори и да се е развалил.

Затова в къщата й имаше отделна торба, в която тя събираше разваления хляб. И тогава, когато чантата се напълни, тя излезаше и раздаваше на кучетата на улицата.

2. Стари снимки, дори на непознати хора

За баба ми беше табу да изхвърли снимката. Тя искрено вярваше в силата на образа на човек на хартия и каза, че във всяка снимка се крие собствена енергия. И ако изхвърлите снимката, тогава може би лицето или хората, изобразени на нея, могат да си навлекат неприятности или да се разболеят.

3. Неща, носени от деца

Според разбирането на баба, дрехите дават на човека топлина и още повече на децата. Следователно в главата й не се вписваше как е възможно да се изхвърли онова, което може да те затопли в трудна година.

Поради това тя ги даряваше.

4. Ръчни часовници

Никога часовникът не беше изхвърлен от къщата, защото баба каза, че ако изхвърлите времето извън къщата, това може да ви изиграе жестока шега.

Неработещите часовници се носеха на часовникаря и ако той не можел да ги поправи, те се съхраняваха на тавана.

Източник: За Жената

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар