Home » Скандално » Патолог аутопсира кренвиршите на пазара – откри тестиси, черва и водорасли
Патолог аутопсира кренвиршите на пазара – откри тестиси черва и водорасли

Патолог аутопсира кренвиршите на пазара – откри тестиси, черва и водорасли

Сподели новината

Изключително интересeн експеримент проведоха преподаватели и студенти от катедрата по патология на Медицинския университет в София.

Докторите направиха „аутопсия“ на някои от най-популярните марки кренвирши на пазара – „Тандем“, „Народни“, „Житница“, „Кен“ и „Сачи“. С уточнението, че нито един от продуктите не представлява опасност за човешкото здраве, откритите в тъканта на колбаса структури са крайно интересни.

В почти всички проби присъства солиден процент гладка мускулатура – с други думи, противно на обичайната народна мъдрост, в кренвиршите всъщност има месо!

Добрите новини обаче спират дотук. Огромно количество сухожилия и скелетни хрущяли са популярна съставка на кренвиршите.

На няколко места патолозите откриват смляни тестиси, чревна мускулатура, мозъчни клетки и… голямо количество растителна тъкан, в това число и водорасли. Положителното е, че в нито една от пробите няма следи от паразити или опасни бактерии.

А коя е най-често срещаната съставка във всички видове марки без изключение? Ацидофилна мазнина от предполагаем протеинов произход, твърдят изследователите. Преведено на човешки език, това е добре познатото на всички ни палмово масло.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар