Home » Lifestory » За пръв път! Диамантена сватба в Калофер, семейство празнува 60 години любов и труд / ВИДЕО
За пръв път! Диамантена сватба в Калофер семейство празнува 60 години любов и труд / ВИДЕО

За пръв път! Диамантена сватба в Калофер, семейство празнува 60 години любов и труд / ВИДЕО

Сподели новината

Диамантена сватба се отпразнува за първи път в Калофер. Милка и Ганьо Боричеви честваха 60 години съвместен живот. Кметът Румен Стоянов връчи на семейството поздравителен адрес, написа karlovopress.com.

Милка наскоро е навършила 80 години, а съпругът й е на 84. Любовта между тях пламнала, след като сключили брак.

„Нашата истинска сватба беше когато постигнахме всичко в живота. За 5 години къща си построихме, две деца си родихме, а след това за 45 години успяхме да решим за синовете си и някои жилищни въпроси – с много труд. То затова си личи навсякъде по мен. И двамата ми синове имат по две деца. Те са образовани. Трудно им беше и на тях, но не напуснаха България“, посочи Милка.

Съпругът й Ганьо е работил в завод, бил е военен. Почти на 85 години, той продължава да работи. Има си фреза в карловското село Васил Левски.

„Работя и не спирам, може би и това ме крепи. Така човек се стяга, а като седнеш и се разпускаш. Правя по-често компромиси от жена ми. Не й харесвам, че много работи. За това и се разболя може би“, сподели през сълзи Ганьо.

Кметът на Калофер каза, че се гордее с тези хора, защото те са са пример на трудолюбие и честност.

„От това семейство може да научим честност и трудолюбие много. Пожелавам на леля Милка колкото може по-бързо да стане и да си гледа цветята и градинката, защото това е нейния живот. За бай Ганьо също, той си е човек трудолюбив. Не можеш да ги спреш тези хора да работят. Да радват внуци, правнуци, синове и нас съгражданите им“, каза кметът.

Милка и Ганьо споделиха, че са доволни от живота си, тъй като са постигнали всичко с много труд. Щастливи са, че имат деца, внуци и правнуци. От тук нататък единственото, за което мечтаят е да бъдат здрави и да имат спокойни старини.

Източник: plovdivnow

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар