Home » Свят » Доналд Тръмп се оправи само за 3 дни от КОВИД-19! Ето с какви лекарства са го лекували!
Доналд Тръмп се оправи само за 3 дни от КОВИД-19! Ето с какви лекарства са го лекували!

Доналд Тръмп се оправи само за 3 дни от КОВИД-19! Ето с какви лекарства са го лекували!

Сподели новината

Американският президент Доналд Тръмп се завърна в Белия дом. Там той ще продължи лечението си от коронавирус, след като прекара три нощи в болница.

За бързото му възстановяване беше използвал антивирусен коктейл от няколко лекарства, разбра Скандални.

Обикновено лечението на COVID-19 се разделя на две – препарати, които директно атакуват вируса, е по-вероятно да бъдат полезни през първата фаза, и лекарства за успокояване на имунната система, които работят във вторият етап от заболяването.

Ето и какви лекарства бяха използвани за лечението на Тръмп:

Дексаметазон

Този стероид спасява живота чрез успокояване на имунната система, но трябва да се използва в точното време. Ако го дадете твърде рано, лекарството може да влоши нещата, като наруши способността на организма да се бори с вируса. Това не е лекарство, което обикновено се дава в „лек“ стадий на заболяването.

Тестове на лекарството, проведени във Великобритания, показаха ползата му, получена в момент, в който хората се нуждаят от кислород – каквото беше за кратко положението на Тръмп. Световната здравна организация съветва стероидът да се употребява в тежки и критични случаи. Нивата на кислород в кръвта на американския президент спаднаха под 94%, което е един от критериите на Националния здравен институт за „тежко заболяване“.

Терапия с моноклонални антитела

Това е комбинация от антитела, произведени от компанията Regeneron, които имитират собствения ни имунен отговор. Антителата физически се придържат към коронавируса, така че той не може да проникне в клетките на тялото. Те правят вируса „по-видим“ за останалата част от имунната система, пише Нова.

„Ремдезивир“

Това антивирусно лекарство е разработено за първи път като лек срещу ебола. То работи, като обърква вируса, тъй като изглежда химически подобно на някои от суровините, които той трябва да възпроизведе. Това нарушава способността му да прави хиляди свои „копия“. Клиничните проучвания показват, че лекарството намалява продължителността на симптомите от 15 на 11 дни.

Лекарите на Тръмп твърдят, че американският президент приема още цинк, витамин D, фамотидин, мелатонин и аспирин.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар