Home » България » Гордост: Българка стана акушерка номер 1 на Европа
Гордост: Българка стана акушерка номер 1 на Европа

Гордост: Българка стана акушерка номер 1 на Европа

Сподели новината

Пловдивската акушерка Петя Запрянова е победителят за цяла Европа в специализирания международен конкурс „Kate Granger Awards 2020“.

На тържествена церемония старшата акушерка на Родилно отделение към Клиниката по АГ в УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив бе избрана за най-добрия професионалист в своята сфера на Стария континент от организаторите на надпреварата, присъждаща отличия за вдъхновяваща работа и състрадателна грижа.

До престижното признание се стига след номиниране на Петя Запрянова от Алианса на българските акушерки (АБА).

Поводът е обявяването от Световната здравна организация на 2020-а за Международна година на медицинската сестра и акушерката.

В номинацията на АБА Петя Запрянова е определена като висококвалифициран специалист с много качества. В атестацията за нея е акцентирано върху отдадеността й на професията.

Неоспорим факт е, че Запрянова се е доказала през годините с активността си за подобряване на акушерската грижа за майката и бебето, както и със своя принос за издигане на авторитета на акушерската професия в България.

В своята видеопрезентация с разказ за дейността си през последните години Петя Запрянова успява да впечатли журито на конкурса.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар