Home » Здраве » Какво е вашето пъпче? Нямате си на идея колко много неща разкрива за здравословното ви състояние
Какво е вашето пъпче? Нямате си на идея колко много неща разкрива за здравословното ви състояние

Какво е вашето пъпче? Нямате си на идея колко много неща разкрива за здравословното ви състояние

Сподели новината

Има много малки неща и знаци, които тялото ни изпраща, когато става въпрос за болести.

Важно е да се познават тези сигнали, тъй като симптомите на някои болести могат да спасят живота ви. В тази статия на Skandalni ще научите как по формата на пъпа си можете да откриете, че някои органи в тялото ви не функционират правилно.

Обърнете внимание на формата и местоположението на пъпа.

Пъпът е като фуния и може да бъде разделен на три части: окръжност, странична стена и дъно. Пъпът трябва да е кръгъл, центриран и симетричен. Той трябва да е силен и устойчив – не твърд и не стегнат, не мек и не слаб. Страничните стени трябва да са симетрични. Дъното трябва да е в центъра на окръжността.

Форма и местоположение на пъпа за диагностициране на болести

Пъпът може да има неправилна форма спрямо центъра. Страничните стени, а понякога и окръжността, могат да бъдат очертани, извити, разположени в твърде голям ъгъл, удължени в една или друга посока. Дъното на пъпа може да бъде подуто и хиперемично (със застояла кръв) и / или много дълбоко. Тя може да бъде извита или опъната, а страничните стени и джантата могат или не, да участват в нея.

Пъпът може да бъде опънат в една или няколко посоки хоризонтално, вертикално или диагонално. Той може да бъде под формата на сълза, може да е “заспал”, да наподобява издухана топка или да се обърне обратно на часовниковата стрелка, или по посока на часовниковата стрелка.

Нарушенията на пъпа показват посоката и местоположението на уплътненията, стагнационните зони и запушвания. Понякога тези нарушения могат да определят кои органи или системи са свързани с това и на каква дълбочина се намират.

Разтягането на пъпа може да се свърже с повърхностните тъкани или вътрешните органи и съответните системи. Обикновено разтягането засяга централната част на тялото, както на повърхността му, така и навътре и включва повече от един орган или система. Физическото тяло губи центрирането си, което води до емоционален дисбаланс, дисбаланс на системите и органите.

Формата на пъпа болести1. Разтягане към лявото бедро

а) Разтягането наляво и надолу може да бъде свързано със стреса в горната дясна част на тялото. Той може да засегне черния дроб, жлъчния мехур, дванадесетопръстника, десния бъбрек и може да причини болка в лумбалния плексус или левия крак.
б) Ако левият яйчник е изместен спрямо естествения център, това може да доведе до менструални проблеми.

2. Разтягане надолу

а) Разтягането на пъпа до центъра на ингвиналната област може да бъде свързано с натоварвания в слънчевия сплит или в горната част на гръдния кош.
б) Това може да доведе до лошо храносмилане и хронична болка, и причина за натиск върху чревната стена, което, от своя страна, може да доведе до психични проблеми и лоши сънища. Тъй като сдвоеният орган на тънките черва е сърцето, храносмилателните проблеми могат да доведат до появата на излишна топлина в сърцето.
в) Ефектът от опъването може да се разпространи както нагоре, така и надолу, в резултат на което болка може да се появи и в долната част на тялото. Полученият стрес понякога причинява затваряне на червата.
г) Ако жената има проблеми с шийката на матката, това може да доведе до проблеми с менструацията и безплодие.
д) Мъжете могат да имат припадъци в областта на коремната кост или под пикочния мехур, близо до простатната жлеза, което може да доведе до тяхното заболяване.

3. Разтягане към дясното бедро

а) Ако пъпът се изтегля в посока на долната дясна част на таза, това може да повлияе на панкреаса, стомаха, далака, левия бъбрек , както и причинявайки болка в десния крак.
б) При жените изместването на десния яйчник може да доведе до проблеми с менструацията. С меко палпиране на дясната яйцеклетка и дясната страна на матката, можете да намерите нодула близо до яйчника или между яйчника и матката.

4. Изправяне надясно

а) Ако пъпът се разшири в посока на горната дясна част на таза, усещане за напрежение и болка от лявата страна на дебелото черво. Проблемите възникват както на повърхността, така и на по-дълбоко ниво, което може да засегне функцията на червата и на двата бъбрека.
б) Разтягането на пъпа надясно може да предизвика напрежение в горната дясна част на корема и да повлияе на черния дроб и жлъчния мехур , както и да предизвика напрежение в левия крак, лявото бедро и сигмоидното дебело черво.

5. Разпространение нагоре и наляво

а) Разтягане на пъпа нагоре и наляво може да предизвика напрежение в дясната страна отдолу, преместване на лумбалния плексус и да доведе до болка от дясната страна . Възможни проблеми с панкреаса, стомаха, далака и левия бъбрек.
б) Жените могат да получат нередовна менструация.
в) Това разтягане може да бъде свързано с проблеми в областта на дебелото черво и храносмилателни нарушения.

6. Натегнете наляво

Ако има подобно разтягане на пъпа към лявата страна на таза, напрежението и болката могат да се почувстват в дясната част на червата. Това може да доведе до проблеми по централната линия, както на повърхността, така и отвътре, и засяга бъбреците.

7. Разтягане нагоре и надясно

а) Разтягането на пъпа нагоре и надясно може да предизвика напрежение в лявата страна (в долната му част), да премества лумбалния плексус и да причини болка в левия крак. Възможни проблеми с черния дроб, жлъчния мехур и десния бъбрек.
б) Жените могат да получат нередовна менструация.
в) При този вид разширение на пъпа, са възможни проблеми със сигмоидното разстройство на дебелото черво и храносмилането.

8. Разтягане нагоре

а) Разтягането на пъпа може да доведе до промяна на пъпната връв , така че да е над пъпа, докато естественото му положение е под него. В резултат на това киселинността може да бъде нарушена, проблеми с храносмилането, запек, сърдечни заболявания, раздразнителност.

б) При жените това може да доведе до промяна в цервикса и менструални проблеми.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар