Home » Здраве » 9 храни, които убиват моментално вирусите у вас и вдигат имунитета ви до невиждани нива
9 храни които убиват моментално вирусите у вас и вдигат имунитета ви до невиждани нива

9 храни, които убиват моментално вирусите у вас и вдигат имунитета ви до невиждани нива

Сподели новината

Според СЗО над 23 милиона души се разболяват всяка година само като ядат заразена храна. И според друг доклад, има толкова много различни вируси, колкото са звездите на небето. За да не се разболеят телата ни, най-доброто решение е да изградим имунитета си отвътре. За щастие всъщност е лесно да се постигне.

Днeс изготвихме списък с 10 храни, които можете да консумирате, за да стимулирате имунната си система по естествен път. И в края ще намерите бонус раздел за суперхрана, която прави чудеса за вашето тяло.

1. Бадеми

Освен шепа бадеми, имащи същата стойност на калций като 1/4 чаша мляко, тези прекрасни хранителни ядки могат да помогнат за поддържането на тялото ви в добра форма. Според изследователите бадемите засилят имунната ви система, особено срещу вируси. С високо съдържание на витамин Е и фибри, те също могат да поддържат кръвната Ви захар под контрол.

2. Слънчогледови семки

Напълно здравословна закуска, слънчогледовите семки също могат да се окажат вашият спасител по отношение на имунитета. Те намаляват риска от различни хронични заболявания като болестта на Алцхаймер, поддържат сърцето ви здраво и предпазват от  заболяванията. Те също така правят чудеса за бъдещите майки и помагат на плода да се развива здравословно.

3. Киви

С витамин С, витамин К и витамин Е кивито може да помогне при астма и да укрепи имунната ви система. То също може да предотврати състояния като обикновена настинка и грип. Освен това кивито може да подпомогне храносмилането и да служи като защита срещу загуба на зрение.

 4. Джинджифил

Тази лесно достъпна подправка прави чудеса за тялото ви. Намалява холестерола, облекчава болката в периода на менструация и повишава способността на организма да се  бори с инфекциите като цяло.

5. Бъз

Бъзът е пълен с  антиоксиданти и често се използва за лечение на различни заболявания. Тези лилави плодове могат да се борят със стреса и да подобрят вътрешната работа на имунната ви система.

6. Спанак

Не е загадка, че спанакът е полезен за вашето здраве, но очевидно тази храна е чудесна и за вашия имунитет. Спанакът е чудесен източник на  магнезий, който е необходим за поддържане на нервната функция, здраво сърце, добро кръвно налягане и силни мускули.

7. Диня

Динята не само може да поддържа кожата и косата ви здрави, но също така може да подобри храносмилането и да намали възпалението в тялото ви.

8. Плодове, богати на витамин С

Според  доклад витамин С може да даде тласък на имунната ви система по 20 начина! За да назовем само няколко,  може да поддържа вашите бели кръвни клетки здрави, да убива нежелани или лоши клетки и да увеличи производството на антитела.

Бонус: силата на бадемите е към изграждането на имунитет, има много повече добрини, които могат да донесат на тялото ви. Те намаляват холестерола, добавят повече антиоксиданти към кръвта ви, помагат ви да свалите малко килограми и дори поддържат очите ви здрави. Бадемите също поддържат кожата ви чиста и могат да подобрят мисловните ви способности.

Знаете ли за ползите от тези хранителни продукти? Какво правите, за да повишите имунитета си?

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 2 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар