Home » България » Доц. Ангел Кунчев: Хората, които дават положителен резултат за коронавирус, се подмладяват
Доц. Ангел Кунчев: Хората които дават положителен резултат за коронавирус се подмладяват

Доц. Ангел Кунчев: Хората, които дават положителен резултат за коронавирус, се подмладяват

Сподели новината

Доц. Ангел Кунчев взе участие в поредния брифинг за коронавируса.

Наред с данните, който изнесе, главният държавен здравен инспектор разкри и нещо любопитно.

Хората, които дават положителен резултат за коронавирус, се подмладяват, казо доц. Кунчев по време на редовния седмичен брифинг на НОЩ.

“Епидемичната ситуацията в Европа за 14-дневен период, въпреки сериозният ръст в България, показва, че ние продължаваме да не сменяме мястото си. Към този момент сме на 22-ро място от 30 страни. На 5-то място сме на Балканите, като и тук няма промяна.

Смъртността е 1.56 на 100 хиляди, което ни дава 8-мо място в ЕС. Всички тези данни са на база статистиката за последните две седмици”, заяви доц. Кунчев.

Той добави, че има и увеличение на направените тестове у нас. Премината е границата от 400 теста на 100 хиляди население. Кунчев обясни, че ЕС има изискване за определен брой тестове и само тогава приема резултатите представителни. България се намира категорично над този брой, добави здравният инспектор.

Според него страната ни е в средната степен на разпространение на вируса.

“Вижда се, че Плевен и Ловеч имат по-ниски показатели. Да, има ръст в смъртността. Но тя не е с темповете, с които се увеличава заболяевамостта, което е положително”, подчерта още доц. Кунчев.

“Няма изненада в това, че областите минават през тежки периоди. И при грипа е така. Картината може да се промени доста бързо,ако не се спазват мерките. Не трябва да приемаме това 23 или 25-то място като даденост”, каза още той.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар