Home » Свят » Синоптици бият тревога: Люти зимни бури идат към Европа и Балканите
Синоптици бият тревога: Люти зимни бури идат към Европа и Балканите

Синоптици бият тревога: Люти зимни бури идат към Европа и Балканите

Сподели новината

Световноизвестната американска метеорологична служба “AccuWeather“ обяви своята сезонна прогноза за Европа.

„Макар да е несигурно как ще се развие пандемията през следващите месеци, екипът на “AccuWeather” от опитни синоптици е почти сигурен какво време европейците могат да очакват тази зима.

Екипът включва Тайлър Ройс, метеоролог в компанията от близо десетилетие, Алън Репърт, старши метеоролог, който е в службата от 2001 г., и Джейсън Никълс, старши метеоролог, изготвящ международната прогноза на “AccuWeather”.

Проф. Рачев: Американски модел прогнозира точна дата за първия голям сняг в България, скоро е!

При промяната на сезона от есен в зима, се прогнозира, че основният път на лошото време в цяла Европа ще се движи на юг, а многобройни бури ще се придвижат към Южна Европа и Средиземно море, но също така и към Балканите, предава БГНЕС.

„Мисля, че в сравнение с това, което сме виждали през предходните години в Испания, Португалия и Южна Франция, ще бъде много по-бурно”, каза Репърт. Сред големите градове в Европа, които може да изпитат силни бури тази зима, са Лисабон, Мадрид, Барселона, Ница, Рим, Атина и Букурещ. „Бурите ще застрашат живота и имуществото в целия регион”, пише метеорологичната служба.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар