Home » Lifestory » Щерката на Жени Живкова – Андреа: Младите хора трябва да се връщаме и да развиваме държавата си
Щерката на Жени Живкова - Андреа

Щерката на Жени Живкова – Андреа: Младите хора трябва да се връщаме и да развиваме държавата си

Сподели новината

Никога не е било тежко да съм правнучка на Тодор Живков. Не обичам да отида и да кажа „вие знаете ли“, в последствие от някъде се разбира.

Не се крия, но не отивам да го кажа. Хората са добронамерени. Това каза пред bTV по-малката дъщеря на дизайнерката Жени Живкова – Андреа.

„Аз не съм живяла в това време, не знам какво е било. Била съм на 5 години когато той е починал. Когато гледам снимки с него го усещам. Не си го спомням, но в мен имам усещане за спомена за него“, добави тя. „Аз също не обичах да бъда разпознавана. Било ми е неприятно, не толкова че ми е тежало“, каза майка й Жени Живкова.

„Най-трудно ни беше в дните когато дядо ми беше поставен под неофициален домашен арест след 16 ноември, след като беше отнета длъжността му председател на държавния съвет. Той трябваше да запази този пост още известно време и да му бъдат осигурени нормални условия за живот. Няколко дни след пленума имаше още един. Той беше преместен във вила „Калина“, тогава пускаха само мен и Владимир Живков да го виждаме, никой друг. Преди да го арестуват го преместиха в друга вила и на 18 януари го арестуваха. Той беше сдържан и не искаше да ни притеснява“, разказва Жени Живкова.

„Не обичам да ровя много в миналото. Чувала съм, че той е бил много наранен и предаден от негови много близки хора. Той е бил много предаден и силно наранен, от това което се е случило“, каза Андреа.

„Бяха ни блокирани средства, но аз никога не съм се оплаквала. Години наред имахме проблеми с подобни неща“, добави майка й.

„Аз съм още доста млада и смятам, че за годините си съм виждала доста неща. Мисля, че мога да се справя с почти всичко, което съдбата ми предостави. Доста години съм учила в Англия в пансион, никой не го е интересувало коя съм. Беше трудно, отидох на 15 години там сама.

Не е било лукс, деляхме стаи и бани с други момичета. Била съм и на много места, които не са били луксозни в България. Никога не съм имала претенции за нещо супер луксозно. Мисля, че в България има поле за изява. Англия много ми харесваше, но младите българи трябва да се връщаме тук и да развиваме нашата държава, защото има потенциал“, каза Андреа Живкова.

„Борисов е наблюдавал добре дядо ми като политик, може би са имали интересни и ползотворни разговори, не мога да ги сравня. Етапите на развитие на държавата са различни. Имаше разговори за среща със Симеон Сакскобургготски, но дядо ми се разболя. Корнелия Нинова е борбена жена, опитва се да се наложи като лидер, смятам, че успява. Смятам, че се облича в тон с позицията, която заема“, каза внучката на Тодор Живков.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар