Home » България » Български лекар, онклолог разтърси мрежата с откровеното си писмо
Български лекар онклолог разтърси мрежата с откровеното си писмо

Български лекар, онклолог разтърси мрежата с откровеното си писмо

Сподели новината

Български лекар, онклолог разтърси мрежата с откровеното си открито писмо, в което той разкрива на незапознатите какво се случва в родното здравеопазване и в частност, в лечението на онкоболните.

От Skandalni.eu го публикуваме без редакторска намеса:

“Скъпи Пациенти,

Скъпи Колеги и всички Вие, които се сблъсквате ежедневно с проблема „РАК“

В момента се опитват да ни върнат години назад от постиженията на онкологичната наука. Опитват се да ни върнат в годините на Виденовото управление, когато хората умираха защото нямаха пари да си закупят медикаменти от които зависи живота им. Опитват се да ни върнат в годините на държавните търгове в МЗ, когато болните чакаха с месеци да се одобри протокол за скъпо струващо лечение.

За последните 5 години медицинската онкология извоюва уникалната свобода да се развива според световните стандарти. Българските пациенти и лекари получиха достъп до все повече нови лекарства и методи за лечение. Българските пациенти се лекуваха по- добре и живееха повече.

Намеренията на НЗОК да намали финансирането на медицинската онкология в България с над два и половина пъти е напълно необяснимо и необосновано.

Това ще доведе до масови фалити на лечебни заведения, тотален отлив на медицински кадри и липса на адекватна медицинска помощ за пациента. Нелогичните действия на българските здравни институции могат да доведат само до изводите изказвани от МЗ и НЗОК: концентрация на парични потоци (рушвет), намаление на разходи (повишена смъртност, намален достъп до медицински услуги), комплексност (административна концентрация на дейност при „наши хора“).

Всички тези действия, а те засягат близо 300,000 онкологично болни и техните близки и N- на брой медицински специалисти, водят до СМЪРТ на медицинската онкология в България.

Ако това искате, МЪЛЧЕТЕ.

И ако това наистина се случи, България определено не е моята държава.

Д-р Филип Маринов, Медицински Онколог с 20 години стаж в онкологията”

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 4 Average: 4]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар