Home » Скандално » Доц. Чорбанов: Локдаунът е абсурд! Хората умират не заради Ковид-19, а заради лошия си живот!
Доц. Чорбанов: Локдаунът е абсурд! Хората умират не заради Ковид-19

Доц. Чорбанов: Локдаунът е абсурд! Хората умират не заради Ковид-19, а заради лошия си живот!

Сподели новината

Имунологът доц. Андрей Чорбанов е убеден, че локдаунът не е решение на проблема, научи Skandalni!

Имунологът доц. Андрей Чорбанов даде експертното си мнение по темата за коронавируса и високата смъртност в страната ни през последните седмици.

Именно въз основа на нея, както и на огромния брой заразени, здравният министър Костадин Ангелов и НОЩ налагат пълен локдаун на държавата от петък.

По думите на доц. Чорбанов обаче, подобно затваряне е не само безсмислено, но абсурдно. Защото то няма да спре разпространението на заразата, а само ще я отложи.

„Всички хора или поне 80 процента от тях трябва да минат през коронавируса, за да си отиде той. Или трябва да има ваксина, което в случая знаем, че е невъзможно.

Всички други мерки и опити да бъде спряна заразата, са безсмислени. Да, те ще ограничат временно разпространението, броят на заразените ще намалее, но когато мерките паднат, отново ще стане същото“, смята експертът.

Що се отнася до черния рекорд на родината ни, изкачила се на първо място по смъртност в Европа и на второ в света, то имунологът заяви, че това няма толкова общо с Ковид-19.

„Първенци сме по смъртни случаи, но това има съвсем друго обяснение. Дължи се на факта, че българинът има огромен брой хронични заболявания. Предизвикани от лошия начин на живот.

Много хора не могат да живеят здравословно, да се хранят здравословно и това отключва редица проблеми още в по-ранната им възраст. А като се включи и стресът, става страшно“, категоричен е доц. Чорбанов.

Той е на мнение, че паниката около коронавируса играе страшно лоша шега на хората, които ходят да си правят тестове от страх, от ужас. Без да имат симптоми и са здрави клинично, те настояват за тестове, предава glasove.com.

„Ако имах правата и възможността щях да спра масовото тестване. Според мен е редно да се тестват единствено хора с проявена симптоматика. Другото е масова психоза, което няма да свърши добре“, обяснява експертът.

Източник: Портал 21

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар