Home » Lifestory » Какво се случи с 6-годишното дете, което молеше за филийка хляб, отглеждано от психично болната си майка!
Какво се случи с 6-годишното дете което молеше за филийка хляб отглеждано от психично болната си майка!

Какво се случи с 6-годишното дете, което молеше за филийка хляб, отглеждано от психично болната си майка!

Сподели новината

6-годишното момченце вече няма да моли за филийка хляб. Това стана ясно от нов пост на Йонка Иванова от фондация „Спаси човека“, която споделя че всички институции са се задействали да помогнат на детето и майка му, изпаднали в безнадеждно положение.

Ето какво пише тя:

„Мили хора, вече има яснота относно случая с детето. Съжалявам, че се наложи да чакате, но трябваше да си свършим деликатно работата….

Вече мога да кажа някои подробности.

Задействахме всички институции – община, кмет, полиция, социални, та чак и Министерството на социалната политика. Всички се отзоваха и вдигнаха на крак за случая. Направени са проверки. Детето и майка му със сигурност остават заедно.

Оказана е медицинска помощ на жената, посетил я лекар. Психолог също е говорил с нея и детето. Вече има нужните лекарства и е по-добре. Осигурена им е всекидневна топла храна. Имаме обещание за целева помощ, както и осигуряване на хранителни продукти. Ще бъде почистено.

Помолени бяхме за малко отсрочка на нашите действия, за да се стабилизира състоянието на майката…

Помощ от нас ще има…. ще се прави ремонт на апартамента. При първа възможност ще пуснем кампания затова. Вече мога да споделя, че са от София и ще ни бъде по-лесно да помогнем и да създадем един нормален дом на малката душичка и майка му.

За момента им е осигурено всичко необходимо, но после ще е нужно всичко – от основен ремонт до лъжиците и дребните детайли. Ще имате възможност всички да се включите…

Благодаря Ви за огромното желание и готовност да помогнете!“.

Преди дни тя разказа за срещата си с едно 6-годишно момче, което живее в мизерни условия с майка си, която има здравословни проблеми.

„Попаднах на това дете по сигнал от негови съседи“, каза тя и сподели, че е била изненадана от лошата реакция на някои хора, добрата не я е изненадала, защото вярва, че българите са състрадателни, предава БНР.

Иванова изказа удовлетвореност от начина, по който всички институции са предложили помощта си и подчерта, че най-важното е, че детето и майка му ще останат заедно. Те ще бъдат настанени и обгрижвани в социален дом.

Според Йонка Иванова майката може да се грижи за детето си.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар