Home » Свят » Лекар от първа линия се зарази с COVID-19 и умря преди сватбата си
Лекар от първа линия се зарази с COVID-19 и умря преди сватбата си

Лекар от първа линия се зарази с COVID-19 и умря преди сватбата си

Сподели новината

Лекар от индонезийския град Източна Джакарта не успя да доживее до собствената си сватба и умря от коронавирус, съобщава Asia One.

Майкъл Робърт Марампе е трябвало да се ожени за любимата си Три Новиа Септиани на 11 април, но церемонията била отложена заради избухването на епидемията.

В събота, 25 април, Марампе е починал от смъртоносната инфекция. Седмица преди смъртта си той качил в Инстаграм кратко видео, в което споделил с всички, че е станал една от жертвите на коронавируса в Индонезия.

Той припомня на колегите си, че в борбата с епидемията главен приоритет трябва да е безопасността на работното място и ги съветва да носят защитна екипировка. Марампе ги призовава да не се предават пред трудностите и да продължат да се борят.

„За мен да си лекар е повод на гордост, ако мога да се грижа за пациентите и да помагам на хората. Не съжалявам за нищо”, пише той. В същия ден в социалната мрежа той качва и снимка, на която е със своята любима.

„Благодаря на годеницата си. Ти си най-хубавият подарък в живота ми. Обичам те”.

В неделя любимата му публикува в Инстаграм пост в памет на покойния си годеник. И обещава да завърши песента, която двамата подготвяли за сватбата. „Много те обичам и зная, че и ти ме обичаше. Ще се видим отново, скъпи мой”, написа тя.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 2 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар