Home » Скандално » Мъж с направление почина пред болница във Варна, трупът му стоя пред входа повече от час
Мъж с направление почина пред болница във Варна трупът му стоя пред входа повече от час

Мъж с направление почина пред болница във Варна, трупът му стоя пред входа повече от час

Сподели новината

Мъж почина пред централния вход на ДКЦ-4 „Св. Ана“ във Варна. Там, трупът му е стоял повече от час пред входа на болницата.

От лечебното заведение са заявили пред „Нова Варна“, че мъжът е дошъл в поликлиниката с направление за уролог от личния си лекар. Минал е през регистратура, съобщили са му, че няма такъв специалист и той е излязъл.

Други пациенти са алармирали, че междувременно състоянието на същия човек се е влошило. Впоследствие той е починал.

От лечебното заведение са звънели на 112, социални грижи, както и на Бърза помощ. При пристигането на линейката екипът е казал, че не се занимава с починали.

Трупът е на мъжа е стоял повече от час, поставен на стол и покрит с чаршаф.

На тия доктори ли пляскахте?

Започва спешна проверка на поликлиниката във Варна, пред която беше намерен труп на починал човек. Според информацията той е бил оставен навън часове наред.

„Случайно забелязах човека на стола, който не беше в добро състояние. Виждаше се, че има нужда от помощ. Около него се разхождаха доста хора с бели престилки”, разказа авторът на снимка с мъжа Константин Парчев.

Според него човекът е останал на стола пред поликлиниката около два часа. Тъжният фотос беше масово споделян в социалните мрежи, а в коментар под него гневни граждани питат: „На тия доктори ли пляскахте?“

Здравният министър проф. Костадин Ангелов определи случилото се като недопустимо.

„Категорично няма да толерирам лошо отношение към пациентите. Разпоредил съм проверки в ДКЦ 4 във Варна. Сигурен съм, че ще има санкционирани лица след проверката”, коментира министърът.

От ДКЦ 4 отказаха да коментират случая, предаде Нова тв.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар