Home » Скандално » Цветана Манева изригна: Борисов ни разболя и обра, искам главата му!
Цветана Манева изригна: Борисов ни разболя и обра

Цветана Манева изригна: Борисов ни разболя и обра, искам главата му!

Сподели новината

Цветана Манева е бясна на Бойко Борисов и иска оставката му на всяка цена, научи Скандални!

Една от звездите на българския театър и кино Цветана Манева се обяви твърдо против правителството и настоява за незабавна оставка на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев, председателя на комисията по култура Вежди Рашидов, генералния директор на БНТ Емил Кошлуков и председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Цветана Манева официално се е обявила „за“ оставките на всичките тези държавни служители, като подписът й фигурира в декларацията на творците срещу правителството, писа Svobodnoslovo.eu.

Според актрисата дъното в България отдавна е стигнато, тъй като сме най-зле от всички в ЕС. Това е сред причините тя да иска всички тези оставки.

„Медийната среда в България се влоши много през последните години, което се доказва от 111-тото ни място по свобода на словото. Ние сме на дъното в ЕС и продължаваме да дълбаем.“ – смята Манева.

Тя е на мнение, че здравеопазването ни е под всякаква критика, което влошава здравето на българите и неслучайно сме с един от най-ниските прагове на смъртност в целия Европейски съюз.

Цветана Манева споделя мнението на Румен Радев, че ни управлява мафията. Тя не крие възгледите си, че парите от еврофондовете в по-голямата си част не се ползват по предзназначение, а се разграбват от Борисов и компания.

В декларацията на творците се обръща внимание и на културата в страната, както и на образованието. Манева и компания намират образователната ни система за много западаща.

„Има катастрофален спад в грамотността на учениците, масово се продава на безценица културното ни наследство и това е позорно“, смята актрисата.

„Има двоен стандарт в българската прокуратура, а съдебната ни система е поставена в зависимост от държавата и не функционира както трябва“ – беснее звездата от „Фамилията“.

В подписката срещу властта, освен Цветана Манева, участват и други известни творци, като Милица Гладнишка, Васил Василев – Зуека, Юлиан Вергов, Деян Донков, Радина Кърджилова и др. Общият им брой е над 1200.

Думата на Цветана Манева тежи много, тъй като това е човек, който е бил председател на Съюза на артистите в България (1986-1989).

Източник: Зона 98

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар