Home » Скандално » Адвокат Емил Василев, бивш депутат от РЗС: За Бога, братя, не си правете ПСР-тест
Адвокат Емил Василев бивш депутат от РЗС: За Бога братя не си правете ПСР

Адвокат Емил Василев, бивш депутат от РЗС: За Бога, братя, не си правете ПСР-тест

Сподели новината

Бившият депутат от РЗС Емил Василев публикува пост във фейсбук, който предизвика доста вълнение сред родните потребители на социалната мрежа, видя Skandalni.

„За Бога, братя, не ходете без симптоми или с леки грипоподобни симптоми да си правите ПСР-тест. Бедна ви е фантазията какви проблеми ще създадете на себе си и близките си ако тестът се окаже положителен. Ще поясня, защото никой чиновник или лекар досега не е обяснил ясно и разбираемо на хората какво се случва при положителен тест.

Каква е основната грешка, която правят повечето „болни“? При най-малките симптоми на настинка /кашлица, хрема/ и дори без никакви симптоми хукват да си правят ПСР-тест. Загрижени, да не би да заразят родителите си, близките си и пр. с „Ковид – 19“. Стоп!

Ако нямате симптоми в никакъв случай не си правете тест, защото последиците може да са страшни. Ако пък имате леки симптоми на настинка първо си останете три-четири дни в къщи и си пийте чайчетата и аспиринчета, защото дори да сте с вируса, вероятността да ви се размине без никакви усложнения е над 90%. И тъй, вие обаче не си оставате в къщи и решавате за собствено и на близките си спокойствие да си направите ПСР-тест, въпреки леките или никаквите симптоми. Представете си, че той се окаже положителен. Моментално ще поискат от вас да си кажете контактните лица.

Тук идва втората грешка.

Тестваният прави огромен списък с всички хора, които се е срещал в последните дни – колеги, приятели, близки и т. н. Трябва да сте наясно, че им създавате страшен проблем – всички те задължително ще трябва да ходят и да се тестват за „Ковид-19“, а ако не отидат следва глоба и принудително завеждане с полиция. Освен това и вие, и те попадате в капана на здравната ни система, която вече разполага със здравето и свободата ви. Внимавайте и кого давате в списъка с контактите си.

Няма нужда вътре да е комшията, с който само сте се здрависали или колежката, с която заедно сте пили кафе във ведомственото барче. Под контактни лица се разбират хората, с които сте в близък продължителен контакт – колегите, с които сте в една канцелария по цял ден, членовете на вашето семейство, с които сте в едно жилище, любовниците, ако сте имали еди къв си контакт тия дни и т. н.

Защото дори тези хора от списъка ви да дадат отрицателни тестове, те ще бъдат длъжни да стоят две седмици под карантина за тоя що клати гората, а ако нарушат карантината глобата е брутална – 5 бона. Същата глоба се налага и на вас, защото ако сте без симптоми или с леки симптоми ще ви предпишат задължителна изолация в къщи /т.е. същото, което сами можете да направите но за далеч по-кратко време/ само защото тестът ви е положителен, а ако попадате в рискова група /възраст, хронични заболявания/ ще ви предпишат задължителна хоспитализация с шанс да излезете с двата крака напред.

Защото в болницата ще бъдете заобиколени от други болни хора в дори по-тежко състояние от вашето, смазани психически. Т. е. шансовете да се влошите са по-големи, отколкото ако си бяхте останали в къщи без да си правите доброволно ПСР-тест.

Освен това губите свободата си, защото няма как да не изпълните предписанието на здравните власти за задължителна изолация или хоспитализация. Противното означава 5 бона глоба и полиция. Желая ви добро здраве и здрав разум.

Текст и снимка: адв. Емил Василев, фейсбук

Източник: Лудспорт

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 2 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар