Home » България » Предсказанието на Ванга, че водата ще стане по-скъпа от черното злато започна да се сбъдва!
Предсказанието на Ванга че водата ще стане по-скъпа от черното злато започна да се сбъдва!

Предсказанието на Ванга, че водата ще стане по-скъпа от черното злато започна да се сбъдва!

Нашите планини и езера са свещени – като тези в Индия. Само че народът ни не го разбира. Ще дойде ден, когато при нас ще дохождат от цял свят и ще черпят енергия… Седемте Рилски езера са райско кътче – то ни е връзката с Космоса.

Затова Дънов толкова често е ходел там.

Ще дойде ден, когато от земята ще изчезнат различни растения, зеленчуци, животни… Най-напред лукът, чесънът и пиперът. После пчелите, а млякото ще стане вредно. Ще дойде ден, ще загине гроздето. Няма да се роди грозде… Ти го сееш пшеница, то ще роди ръж…

Всичкото скрито злато ще излезе на повърхността на Земята, но ще се скрие водата. Така е определено. Водата ще стане по-скъпа от черното злато, а един ден тя напълно ще изчезне.

Водата, водата! Откога разправям, че водата ще стане по-скъпа от златото. Ето – става. В България вода има и тя ще стигне, само да не я продавате. Ще дойде време, когато късметлиите, дето са останали живи, ще ядат в златни съдове и ще пият от златни чаши, но вода няма да има…

Ние всички един по един ще си отидем, но Земята и човечеството ще останат. Земята е съществувала милиарди години и ще съществува още много години.

Внимателен поглед върху работата на съвременния финансов свят стигна до смразяващо разкритие: компанията CME Group стартира фючърси за вода, която да се търгува на фондовата борса.

Това означава, че водата, както и всички други стоки като злато, сребро, платина и нефт, вече може да се търгува въз основа на нейната стойност, съобщи информационният портал „thinkinghumanity.com“, пише Dariknews.bg

Фючърсите за водата бяха пуснати на борсата Nasdaq – една от най-големите и най-важните фондови борси в света. Тя започна да се търгува на Чикагската стокова борса в началото на седмицата под кода NHQ2O и беше оценено на $ 486,53 за акър фут (1 акър фут е равен на 1 233,48 куб. м. – бел.ред.).

Това поражда опасения за комодификация (действие или процес, при който даден ресурс се третира като обикновена стока – бел.ред.) на този основен и най-важен природен ресурс, коментира порталът.

Водата е може би най-важната стока в света. Чистата вода е жизненоважна за поддържането на човешкия живот, както и за селското стопанство, а следователно и за производството на храна. Тя е от съществено значение и за промишлеността и за глобалната икономика.

Следователно, контролът върху водата от страна на големи корпорации или спекулациите с нея от финансови търговци може да означава, че тя не е разпределена по подходящ начин или че тя се съхранява и продава просто на предлагащия най-висока цена с цел реализиране на печалба.

За много хора това би създало затруднения, тъй като най-ценната стока сега ще бъде разпределена за притежателите на богатство, за разлика от тези, които се нуждаят най-много от нея.

Една от причините инвеститорите да виждат водата като толкова доходоносна стока, в която да инвестират, е че голяма част от света изчерпва сладките води, тъй като търсенето на вода надхвърля предлагането.

В допълнение към това глобалното затопляне намалява запасите от сладка вода в световен мащаб. Следователно може да се очаква цената да се повиши в дългосрочен план.
Фючърсите на NQH20 ще бъдат иновативен инструмент за по-прозрачно предоставяне на вода на селскостопански, търговски и общински потребители, а обявяването на цените и прехвърляне на риска може да помогне за по-ефективното съгласуване на предлагането и търсенето на този жизненоважен ресурс.

Пред агенция Блумбърг финансовият анализатор Дийн Дрей споделя, че „изменението на климата, сушата, увеличаването на населението и замърсяването вероятно ще направят проблемите с недостига на вода и цените гореща тема за години напред“.

Около 2 милиарда души по света живеят без достъп до чиста вода и се смята, че поради глобалното затопляне около 2/3 от световното население скоро може да живее в страни, където достъпът до прясна вода вече не е гарантиран.

Много геополитически анализатори също предупреждават, че тъй като сладките води стават все по-оскъдни, това може да причини финансови бедствия и дори да доведе до войни между държавите, които се стремят да контролират доставките на вода.

Според CME Group, предоставянето на ясна референтна цена ще позволи на правителствата и корпорациите да планират по-добре закупуването на вода и нейното разпределение.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

About clslavchev

Твоят коментар