Home » Здраве » Наш известен кардиолог: Във война сме – лечението не е толкова ефективно!
Наш известен кардиолог: Във война сме - лечението не е толкова ефективно!

Наш известен кардиолог: Във война сме – лечението не е толкова ефективно!

Сподели новината

Лечението срещу ковид е малко ефективно. Трябва да се предпазим преди да се стигне до навлизането в тежката фаза на заболяването.

Тези методи са лесни – носенето на маски, физическата дистанция, хидроксихлорафинът и ваксините. Трябва да обединим физика, химия и биология, това би помогнало на много хора. Това заяви в ефира на Нова телевизия кардиологът доц. Яна Симова от Българския кардиологичен съюз.

„Ние сме на една война. Всичко, което може да се използва ефикасно и безопасно, то трябва да се използва. Много е тежко, когато видиш един млад човек, който е бил здрав, а сега скенерът показва един изяден бял дроб, то знаеш, че трябва да направиш всичко, за да му помогнеш, но понякога нещата са необратими“, категорична е доц.Симова.

Тя разказа, че е прекарала коронавирус и е взимала хидроксихлорохина.

„В практиката ни се е доказала една схема: Един месец се пие, после един месец се почива – по първоначален план, после стеснихме паузата до 15 дни почивка. Аз така го приемах. Изкарах една асимптомна инфекция. Вече съм ваксинирана, имам антитела“ каза специалистът.

По думите ѝ медикаментът е ефикасен и е доказал безопасността си и при бременни жени.

„Основно се нарушава сърдечният ритъм и се нарушава артериалното налягане след прекарването на коронавируса. Всичко ще помогне и ваксина, и лекарства. Трябва да използваме всички възможни средства“, повтори кардиологът.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар