Home » Скандално » Вируcът е добре замислен – избива старите и спестява 500 млн. за пенсии на година
Вируcът е добре замислен – избива старите и спестява 500 млн. за пенсии на година

Вируcът е добре замислен – избива старите и спестява 500 млн. за пенсии на година

Сподели новината

Резултатът от „Ковид” ще е икономисани 500 милиона лева от пенсии и още толкова от лечение на скъпи болести…

Допреди 6 месеца бях скептик към „Ковид-19“. Всъщност, дори го преболедувах – бях един от първите, дето си изкарахме чинно 14-дневната карантина. Не беше весело никак затворничеството, но самата болест мина сравнително леко.

Сега обаче вече не съм скептик. Вече ми се струва, че виждам замисъл. И не, това не е конспирация, защото ще ви посоча само факти. А вие ги тълкувайте както искате.

На първо място, мисля че вирусът не е един, а са няколко. Тия дето ги пускат, са тествали различни щамове, докато нацелят най-добрия. В момента точно той действа. Това обяснява защо втората вълна навсякъде по света е в пъти по-мощна от първата, при положение, че ограничителните мерки са сходни. Дори сега някои мерки са по-строги. Но вирусът вилнее много по-ефективно.

Това се вижда и в България, където през март нямахме никакъв ръст на смъртността (дори имахме спад), а сега имаме рязък скок – в момента умират точно два и половина пъти повече хора, от преди една година. Причината не може да е повече от една. Очевидна е.

Ако това темпо се запази само 1 година, то ще умрат 100 хиляди повече българи, отколкото нормално. Ако се запази 3 месеца (което е малко вероятно), ще умрат „само“ 25 хиляди отгоре. До момента вече (това не е прогноза, а факт), са измрели около 10 хиляди „отгоре“. Ако не вярвате, вижте статистиките на НСИ за миналата и тази година.

На второ място, мисля че вирусът е предназначен да удари по-непроизводителните части от обществото. Твърде избирателно удря.

Най-много жертви са пенсионери. Т.е. тия, на които трябва да плащаме пенсии, и да не получаваме нищо в замяна. Има, разбира се, и млади хора, но те са по-скоро изключение.

Основната жертвена група са пенсионерите. Всеки убит от вируса, пести пари на НОИ. И то не само на нашия НОИ, а на целия западен свят, чиито пенсионни системи са пред фалит и перманентно се финансират със заеми. Не идва ли този вирус твърде удобно за тях?

До момента, „Ковид“ е спестил гарантирано вече, пенсиите на поне 9 хиляди души у нас. Не може да се каже кой колко е получавал, но ако вземем средната пенсия от 400 лв. месечно, или около 5000 лв. годишно, то „Ковид“ икономисва на НОИ 45 милиона лева. Всяка година. И това е само началото. Говорим за вече починали пенсионери.

Ако продължи така още 3 месеца, сумата ще се утрои. Т.е. „Ковид“ ще спести на държавата 100 милиона лева на година. А ако всичко приключи чак след една година, икономията ще е 400-500 милиона лева.

Това са приблизително 5% от разходите на НОИ за пенсии.

Трябва да знаете, че до момента никой никъде по света не е успял да прокара реформа, която толкова рязко да свали разходите за пенсии. НИКЪДЕ ПО СВЕТА НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО. Дори най-смелите реформи единствено ЗАБАВЯТ ръста на разходи за пенсии. Никой не е успял да намали тези разходи. И не и за 1 година. И най-смелите реформи постигат нещо за десетилетие, та и отгоре.

Представете си какво „чудо“ е вирусът. 5% икономии само за 1 година.

Всичко това е чиста математика, няма никаква конспирация. Смъртност, пари, проценти. Всичко е точно.

На трето място, което ме кара да се съмнявам, е фактът, че „Ковид“ удря огромен брой хронично болни, които тежат на здравните каси. След пенсионните системи, здравните каси са следващия почти фалирал сектор. Причините са прости – корпорациите изобретиха единствено скъпи лечения за всякакви болести, и никой не полага усилия да намали цените. Нали държавата, или някакви квази-държавни фондове, плащат. И ще плащат, защото иначе ще ги обвинят, че оставят хората да умират. И те плащат. Но това води до лавинообразно разрастване на разходите. Кризата е огромна дори в най-пазарната държава – САЩ.

И изведнъж – „Ковид“…

Един раково болен струва за лечение стотици хиляди долари. И при нас е същото – консумативи, техника, всичко – същото е. Единствено трудът тук е малко по-евтин. Но то и държавата е по-бедна.

Всеки раково болен, който „Ковид“ е отнесъл, пести стотици хиляди левове. Същото се отнася и до разнообразни други болести, които отслабват имунната система. Не е изключено (това ще се види по-натам), „Ковид“ да е разчистил и много болни от СПИН. Те са с отслабен имунитет, точно „Ковид“ им трябва. А лечението на СПИН е много скъпо. То е практически не лечение, а абонамент. Лекарства, които забавят вируса. Лекарства, нужни 30-40 години, докато е жив човек. СПИН + Ковид = икономия на НЗОК.

В България има 200-300 хиляди диабетици. Те също са застрашена група. Всеки диабетик има право на безплатен инсулин от държавата. Не всички са на инсулин, но тия дето са, те са най-уязвими и от „Ковид“. Всяка бройка, пести пари…

Въпросният вирус, странно защо, удря и друг голям разход на здравеопазването – сърдечно-съдовите заболявания. Това, специално за България, е огромен проблем, защото тук имаме страшно много подобни болни. И хоп – част от тях изчезват…

Помислете, случайност ли е това, или конспирация?

Трябва ли да охулим доц. Мангъров и да позлатим ген.л-т.проф.Мутафчийски? Абсолютно не. Защото стигаме до най-важното качество на „Ковид“ – неминуемостта му.

Мангъров е 100% прав, че докато този вирус не мине през 70-80% от народа, спасение няма. Т.е. мерките имат за цел единствено да разсрочат същия процес за по-дълго време, и да облекчат текущата работа на здравната система. Но истината е, че вирусът така или иначе, ще прибере своето.

Ако 70% преболедуват, това ще значат горе-долу 100 хиляди измрели. И това няма как да се спре, защото няма лекарство. Лекарството е имунната система на здравите. Тия дето не са здрави, нямат лекарство.

Въпросът с ваксината също е интересен. Дори най-оптимистичните прогнози НЕ сочат физическа възможност за масова ваксинация до 1 година. Просто няма толкова много ваксини. А темпът на разпространение на вируса сочи, че междувременно той ще е заразил много повече от ваксинираните.

Сметнете по 4000 души на ден, за 365 дни какво прави? 1,4 милиона. За България изобщо не съществува план някога да ваксинира толкова народ. Същото е и на запад.

Т.е. ваксината (ако изобщо е ефективна при толкова бърза разработка) ще успее да спаси само малка част от населението. Основният колективен имунитет ще дойде пак от масовото преболедуване. Като при чумата в Средните векове, или при шарката при оцелелите от нея индианци. Т.е. ще си платим цената.

Но цената е в човешки животи, а икономията на НОИ – в левове. В Германия – в евра. В САЩ – в долари.

Какво е „Ковид-19“ в крайна сметка?

Това е вирус, около 2-3 пъти по-смъртоносен от грип, който има 3-4 пъти по-дълъг инкубационен (скрит) период. Т.е. вирус, който е по-опасен, и може повече да се разпространява, преди да го засечеш. Т.е. обобщено – това е „тунингован“ вирус, който да свърши повече работа от обичайните сезонни грипове.

Изложих ви само факти. Сами преценете да им вярвате ли, или да ги наречете „конспирация“.

Ще завърша само с още един извод, в случай че повярвате. Ако този вирус е стъпка към намаляване на населението, и икономии на социални разходи, то твърде вероятно е да има и други стъпки – други вируси, кризи, конфликти и пр. Онзи, който е казал А, ще каже и Б. Особено ако А се окаже успех… Апетитът идва с яденето…

Автор: Добри Божилов

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар