Home » Скандално » Нови потресаващи подробности за убийството в Стара Загора: Първо го убил с бутилка, после го рязал с ножовка и…
Нови потресаващи подробности за убийството в Стара Загора

Нови потресаващи подробности за убийството в Стара Загора: Първо го убил с бутилка, после го рязал с ножовка и…

Сподели новината

Близо 10 денонощия е прекарал с трупа на жертвата си 57-годишният Божидар Филипов Крумов, който вчера бе задържан по обвинение в убийство след сигнал за намерени отрязани горни крайници до контейнер за смет край блок №26 на жк „Три чучура“ в Стара Загора.

Сигналът за зловещата находка е бил подаден на 112 от случаен минувач, малко след полунощ на 14 декември, часове по-късно при обиск в жилище, намиращо се на четвъртия етаж в същата кооперация, е намерена найлонова торба с торса на жертвата – 42-годишният А.Х.

А Филипов вече е направил самопризнания – заявил че е смъртта на мъжа е в резултат на удар с бутилка по главата след внезапно избухнал словесен скандал и след значително изпит алкохол.

Трагичният инцидент е станал в началото на декември, малко след завръщането на А.Х. от Германия, където бил на работа. Седмица по-рано от там се завърнал и Филипов.

По думите на съседи на убиеца мъжът бил саможивец и скандалджия, категорично отказвал да плаща сметката си за поддръжката на общите части – под претекст, че жилището се води на името на сестра му.

Съседите нямат представа какво точно е работел обвиняемия, според едни бил бояджия, според други – елтехник, но редовно твърдял че няма пари за излишни разходи.

За жертвата се знае още по-малко, защото след развода си, преди повече от 10 години, се изнесъл от кооперацията, а бившата му съпруга заминала за Италия, заедно със сина им.

В апартамента останал само татко й, който преди време се споминал, разказва пред „Монитор“ възрастна жена от блока.

При огледа на апартамента са намерени комплект ножове и ножовка,с които най-вероятно Филипов е разфасовал трупа на жертвата си. Касапинът изчакал тялото да изстине и чак тогава се е заел с нарязването му на части, за да си спести почистването на кръвта.

Предполага се, че е изхвърлял частите: главата, краката и дланите в различни дни и на различни места, последно изнесъл отрязаните от раменете ръце вечерта на 13 декември, останала му само торбата с торса.

„Не можем да повярваме, че съседът ни е извършил такова нещо. Вярно е, че е темерут, рядко поздравява, понякога е пиян, но умът ни не го побира това което се казва, че е свършил – да убие човек и да го нареже все едно, че е прасе!“, коментираха потресени съседите му от блока.

От старозагорската окръжна прокуратура във вторник потвърдиха, че срещу Филипов е повдигнато обвинение за убийство, очаква се в четвъртък да бъде поискано от съда да наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

На този етап е назначен служебен защитник, издирват се близките на жертвата А.Х., за да бъдат уведомени за смъртта му.

Продължават и следствените действия, издирват се още от частите от тялото, назначени са множество експертизи в това число и психиатрична, която ще трябва да покаже в какво душевно състояние е бил обвиняемият и дали може да носи отговорност за действията си.

От прокуратурата припомнят, че задържаният е криминално проявен за хулиганство, но не е осъждан. С криминални прояви е и убитият А.Х., но той също не е заставал пред Темида.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар