Home » Скандално » Проф. Чавдар Добрев: През 2019 г. Борисов се Откупи от САЩ, Обеща Територията на България за Война с Русия!
Проф. Чавдар Добрев: През 2019 г. Борисов се Откупи от САЩ

Проф. Чавдар Добрев: През 2019 г. Борисов се Откупи от САЩ, Обеща Територията на България за Война с Русия!

Сподели новината

В края на 2019 г. – по време на визитата си при Доналд Тръмп в САЩ – премиерът Борисов е „разменил” дотогавашната си/ни ориентация към Германия на Меркел с влизане на България в пакта за война срещу Русия „Три морета”, под прекия диктат на Вашингтон!

Това, наред с договорите за шистов газ и покупката на F-16 е била цената американците да го оставят на власт. Относно проекта „Триморие“, очаквах да предизвика възмущението и отпор сред българското населениетo, което според много проучвания на 80 % се определя като русофилско. Напразни очаквания! Президентът Румен Радев също даде рамо на членството на България във военно-политическия блок „Три морета”. И което ме озадачи най-силно – след завръщането си от Естония, той определи „Три морета” като „възраждащ икономиката ни“ и „изключително изгоден“ за нашата страна (?!).

Едва ли е нужно да привеждам още примери, за да се види плътната зависимост на управляващите от ГЕРБ, ОП, всевъзможните либералстващи десни партии и стотиците НПО у нас от политиката и интересите на САЩ.

Ето и посочения по-горе социологически парадокс, достоен за детската книга „Алиса в страната на чудесата”: В различни социологически анкети 80 % от българите се самоопределят като хора, настроени дружелюбно към Русия и руснаците, а половината от тях даже се обявяват за русофили. Но на парламентарни избори същите масово гласуват за партии, които изповядват русофобски възгледи, или се отнасят резервирано към Русия, Кремъл и управлението на Владимир Путин.

Русофоби са всички партии, без БСП, „Атака“ и „Възраждане“. Което само по себе си е нонсенс и говори само за едно – изборите у нас се фалшифицират в полза на онези партии, които декларират пред колониалните ни господари САЩ, че ще управляват страната ни изцяло в тяхна изгода. Другото ми заключение е, че към днешна дата в страната ни няма политическа сила, способна да се противопостави на васалното ни положение спрямо суверена САЩ. Която да провежда суверенна политика, като Унгария например (Унгария, е член на ЕС и НАТО, както България!). Унгарският премиер Виктор Орбан обаче обладава воля, достойнство и в действията си се ръководи от това има ли пред страната му исторически перспективи.

Орбан отстоява великата идея на генерал Де Гол за Европейски съюз на отечествата, в отличие от колониалните правителства на Борисов, които за 11 години разпродоха на парче българската ни независимост. И сега през 2020 г. народът ни отново е изправен пред големия въпрос: „Какво да се прави?”

PS. В Речник на чуждите думи (изд. НИ, 1964 г.) се дават следните определения за лексемите „протекторат“, „протектор“ и „марионетка“:

Протекторат (лат. protektoratus) 1. Форма на колониално поробване, при което поробената страна формално запазва държавното си самоуправление и администрация, но в действителност е под властта на протектора; прикрито заробване. 2. Държава, която е под властта на протектор. 3. Покровителство.

Протектор (лат.protektor) 1. Покровител, защитник. 2. техн. Предпазител 3. Поробител, който се представя за покровител.

Марионетка (фр. marionette от собс.) 1. Първоначално – кукла , която представлява евангелската Мария. 2. Кукла с подвижни ръце, крака и глава, която се докарва в движение чрез конци и изпълнява роли в куклен театър. 3. прен. Несамостоятелен човек, който изпълнява чужди желания.

Проф. Чавдар Добрев, Skandalno.net

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар