Home » България » Здравният министър посочи кои мерки остават за Коледа и Нова година
Здравният министър посочи кои мерки остават за Коледа и Нова година

Здравният министър посочи кои мерки остават за Коледа и Нова година

Ето какво заяви здарвния министър относно забраните, които ще останат след 21 декември.

Извънредно: Министър Ангелов съобщи за нова К-19 ЗАПОВЕД след 21 декември “Нощните заведения трябва да продължат да бъдат затворени. Училищата и детските градини също е рано да се отворят на 21-и.

Те могат да бъдат отворени след Нова година”, категоричен е Ангелов. “Предстои да вземем решения за ресторантите и големите търговски обекти.

Аз настоявам да не плащаме повече цената от 150 загубили живота си българи дневно и да продължим със сегашните ограничения”, добави той. “Много е рано да говорим за разхлабване на мерките, тъй като решението предстои да бъде обсъждано.

До четвъртък-петък ще решим кои мерки да разхлабим, ако изобщо разхлабваме. Като министър на здравеопазването ще настоявам да продължим да живеем със сегашните мерки и след 21-и”, категорично заяви Ангелов. На въпрос как се преценява до каква степен сегашните мерки дават резултат и какъв, той отвърна:

“На първи място следим каква е заболеваемостта и как стои нашата страна в сравнение с останалите европейски държави. Следим и каква е смъртността. Разглеждаме я и по възрасти и дали починалите имат придружаващи заболявания”, заяви той.

“Гледаме какъв е процентът на използваемост на болничните легла както за интензивно, така и за неинтензивно лечение. По този процент оценяваме какъв е натискът върху здравната ни система“, каза той. Според него е хубаво, че заболеваемостта е паднала под 600 на 100 000 души. Следим броя на позитивните тестове, колко от тези хора са потърсили лекарска помощ“, завърши той.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 2 Average: 3]

About clslavchev

Твоят коментар