Home » България » Ресторантьори: Отваряте сега и щабът да мълчи!
Ресторантьори: Отваряте сега и щабът да мълчи!

Ресторантьори: Отваряте сега и щабът да мълчи!

Те настояват още за отмяна на забраната за работа на всички нощни клубове, ресторанти, барове, фитнеси и молове и искат да знаят при какви правила клиентите им ще могат да посрещнат Нова година

Ресторантите и нощните заведения да отворят не на 21 декември, а сега, веднага! Да се обявят взетите решения за неефективни и да се въведе мораториум за дискриминационни забрани за извръшването на труд. Това настояват в своя позиция от две бранвшови организация – Сдруженията на заведенията в България (СЗБ) и Българска асоциация на заведенията (БАЗ)

Ние сме единствените, които поеха тежестта и финансовите негативи от страна на бизнеса за справяне с пандемията. Нощните клубове са затворени повече от месец, а общо през годината вече 150 дни. Това е почти половин година, в които те не могат да упражняват правото си на труд, пишат те, след което изреждат следната фактология, която според тях доказвала, че мерките не работят:

26 октомври: Заповед за затваряне на всички нощни клубове в страната. Към тази дата, случаите на Covid-19 в национален мащаб са 2243 нови случая от 7659 теста или близо 30% положителни тестове.

27 ноември, петък: Заповед за затваряне на всички заведения, молове и фитнеси. Данни за разпространението на Covid-19: 3327 нови случаи от 9179 теста или 36,2%, положителни проби, 6647 в лечебни заведения, 1865 излекувани, 151 починали.

11-и декември, петък: 3097 нови случаи от 8587 теста, 36,1% положителни проби, 7151 в лечебни заведения, 4290 излекувани, 157 починали.

В подкрепа на тези факти те заявяват, че за това време, в което заведенията са затворени нищо не се е променило и подчертават, че единствената правилна позиция, която могат да приемат, е незабавно отваряне на всички затворени бизнеси и обявяване на правилата, по които ще работят.

Не на 21 декември! Сега! Обявяване на взетите решения като неефективни, грешни и въвеждане на мораториум за дискриминационни забрани за извършване на труд на само една част от бизнеса.

Те настояват още за отмяна на забраната за работа на всички нощни клубове, ресторанти, барове, фитнеси и молове и искат да знаят при какви правила клиентите им ще могат да посрещнат Нова година.

В тази връзка те цитират чл.48 от Конституцията на Република България, според който гражданите имат право на труд, а държавата трябва да се грижи за създаване на условия за осъществяване на това право.

Последните дни бяха достатъчно добро доказателство, че не заведенията са виновни за разпространението на вируса! Това, което всички се опитвахте да ни убедите и с всички сили настройвахте общественото мнение срещу нас! Фактите, обаче, вече говорят повече от всички останали глупости, които вие изрекохте и направихте! А когато фактите говорят и ЩАБЪТ мълчи, допълват още в позицията си от СЗБ и БАЗ.

Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]
Коментирай чрез Фейсбук

About clslavchev

Твоят коментар