Home » България » Социолог: Хората няма да се ваксинират, за да не ги чипират!
Социолог: Хората няма да се ваксинират за да не ги чипират!

Социолог: Хората няма да се ваксинират, за да не ги чипират!

Голяма част от хората няма да искат да си поставят ваксина, а трябва много хора да се ваксинират, за да има ефект, обясни Димитър Ганев

Страх от чипиране обезсмисля ваксините срещу COVID-19. Това намекна социологът от „Тренд“ Димитър Ганев.

Без съмнение през пролетта ще има ваксина и тогава ще се сблъскаме с проблем – голяма част от хората няма да искат да си я поставят, каза той в „Здравей, България“ по Нова телевизия.

За да има ефект, трябва повече хора да се ваксинират, обясни водещата Лора Инджова, а социологът потвърди това.

„Няма засилване или отслабване на конспиративните нагласи около COVID-19. Притеснително е, че голям процент от хората казват, че такъв вирус не съществува. Коронавирусът засили вярата в конспиративните теории в цял свят“, заяви Ганев.

На въпроса дали Бил Гейтс стои зад пандемията, за да контролира хората чрез чипове, които да им бъдат поставяни с ваксината за вируса 14% от хората, участвали в социологическо проучване на „Тренд“ отговарят с „да“, а 47% – с „не“.

Когато подготвяхме това проучване се поровихме във Фейсбук из различни групи, сподели Ганев.

„Имаме традиции в суеверията, но през последните години заради засилването на социалните мрежи се наблюдава повишаване на хората с конспиративни нагласи. Конспирацията е просто обяснение на много сложни явления.

Понеже не може да обясниш нещо, казваш „рептилите са виновни“. Не знам дали е така, не съм се срещал с тях“, пошегува се социологът.

Източник: Флагман

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

About clslavchev

Твоят коментар