Home » Свят » Путин: Нашата ваксина е най-добра, започваме масова имунизация
Путин: Нашата ваксина е най-добра започваме масова имунизация

Путин: Нашата ваксина е най-добра, започваме масова имунизация

Сподели новината

Руският президент Владимир Путин нареди от другата седмица да започне масова ваксинация на населението на Русия срещу коронавируса, хвалейки разработената в страната ваксина срещу вируса „Спутник V“ като „най-добрата“ в света, предадоха Франс прес и ТАСС, цитирани от БТА.

„Вече преминахме към мащабна ваксинация. Миналата седмица ми докладва премиерът Михаил Владимирович Мишустин, че промишлеността не само е изпълнила всички обещани нормативи и обеми, но и е надвишила плановия обем на производство на ваксината. Трябва да преминем от мащабна към масова ваксинация“, заяви Путин по време на съвещание с министри.

„Моля ви вече от следващата седмица да преминете към масова ваксинация на цялото население и да съставите съответния работен график, както правим за други заболявания, например, за грипа“, добави руският президент. „Руската ваксина е най-добрата в света“, увери Путин.

Руският президент отбеляза, че е необходимо да се подготви инфраструктурата за провеждане на масова ваксинация на населението срещу коронавируса.

„Слава богу, нашата ваксина не изисква при транспортирането си някакви извънредни, необичайни условия за съхранение, като минус 50-70 градуса. При нас всичко работи много по-просто и ефективно“, посочи той.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар