Home » Свят » Ще познаете ли актьорите от Шатовалон повече от 30 години след началото на сериала?
Ще познаете ли актьорите от Шатовалон повече от 30 години след началото на сериала?

Ще познаете ли актьорите от Шатовалон повече от 30 години след началото на сериала?

Сподели новината

Помните ли войната между семейство Берг и Ковалик? Едва ли ще забравим моментите, в които с нетърпение чакахме сериала да започне, но ще познаем ли актьорите от „Шатовалон“ след повече от 30 години?

Шантал Нобел – Флоренс Берг


Шантал Нобел (23.11.1948) е френска актриса. Най-голям успех й носи участието й в сериала „Шатовалон“. По време на участието си в Париж-Дакар през 1985 година тя претърпява сериозна катастрофа. След преживените 40 дни в кома, сериозни наранявания на лицето и получена инвалидност за цял живот, тя се оттегля от обществения живот на Франция.

По време на хоспитализацията си, Нобел бива притеснявана от трима папараци, които влизат в болничната й стая и правят снимки против желанието й. Тя ги осъжда и малко след това излиза нов закон във франция – за почитането на дома, като болничните стаи, в които се намират гражданите също се разглеждат като неприкосновено място. Шантал Нобел е съпруга на Жан-Луи Жулиен – бижутер, от когото има дъщеря Ан Шарлот. Нобел има и още една дъщеря от предишния си брак с Жан Анри Марин – Александра.

Заради продължителното отсъствие на Шантал от публичното пространство и желанието й за неприкосновеност, нейни снимки спират да се публикуват по вестници и медии. Това са някои от последните публични снимки на актрисата.

Реймънд Пелегрин – Алберт Ковалик


Реймънд Пелегрин (1.01.1925 – 14.10.2007) е френски актьор, роден в Ница, Франция с името Реймънд Пелегрини. През 1949 година той сключва брак с актрисата Дора Дол и заедно имат дъщеря Даниел. Развеждат се през 1955. На 8.10.1955 година Пелегрин сключва брак с друга актриса – Жизел Паскал, от която също има дъщеря, тръгнала по стъпките на родителите си. Умира в Гаронс, Франция на 82-годишна възраст.

Люк Меренда – Андре Травер


Люк Меренда (3.09.1943) е френски актьор. Той е един от най-известните актьори на италианския жанр poliziotteschi. Няколко пъти работи със Серджо Мартино. Дядо му е италианец.

Барбара Куписти – Александра


Барбата Куписти (24.01.1962) е италианска актриса и уважаван режисьор с дългогодишен опит. Тя започва кариерата си като танцьорка, но по-късно започва да се снима в екшън филми. Става популярна във Франция с участието си в „Шатовалон“. Има син от италианския актьор Алберто Джиминани. От 2002 насам е режисьор за „Rai Cinema“.

Първият й документален филм „Майки“ печели награда „David di Donatello“ през 2008 година за най-добър документален филм на годината. Барбара е считана за най-талантлив режисьор на документални филми за своето поколение. Филмите й винаги са изпълнени със силни кадри, показващи живота на съвременното общество. Барбара се фокусира основно върху човешките права и споделя, че целта й се да даде „глас на хората, които нямат възможност да говорят“.

Денис Савина – Арманд Берг


Денис Савина (3.05.1937 – 5.10.1998) е френски актьор. Участва в множество филми, но „Шатовалон“ е този, който му носи най-голям успех. Денис умира от рак на 5.10.1998 в болница.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар