Home » България » Дипломатът Симеон Николов: Не COVID, а вирусът на платената глупост шета из България!
Дипломатът Симеон Николов: Не COVID а вирусът на платената глупост шета из България!

Дипломатът Симеон Николов: Не COVID, а вирусът на платената глупост шета из България!

Сподели новината

Ковид-пандемия може и да няма, но в този януарски студ из България се е разшетал един друг вирус – вирусът на платената глупост.

Как иначе да си обясня изявлението на един „зам. министър“ и една „писателка“, за чието съществуване доскоро дори не подозирах.

Днес с ужас установих в какво е мутирал един младеж, назначен от ГЕРБ направо за зам. министър на външните работи, който кара стажа си при мен. Хунтата го направи министър без едни ден трудов стаж в дипломатическата професия, а предполагам и в която и да е друга. Въпросният мой стажант нарече президента Румен Радев „тотално неграмотен“…

Радев, човека, който още на млади години бе оценен в най–реномираната академия в света като «бъдещ стратег». А това паленце няма не само представа от дипломация, но и елементарна култура, да не говорим за работата на институцията Президент… но си позволява да дава оценки за „нищоправене“.

С внушенията си за „заиграване“ и „авантюринстичен“ подход на президента, този младеж би могъл да въведе в заблуждение само хора, които стоят на още по–ниско интелектуално ниво и от самия него.

Порази ме самонадеяността на това момче, което си позволява да твърди, че отговорността на президента била «нулева».

Време е медиите да започнат да проявяват повече хигиена при отразяването на недоразумения като това, защото точно с такива хора ГЕРБ напомпа администрацията през последните 11 години – до откат. Искам да кажа, че свързването на това име с поста заместник министър на външните работи на Република България е СРАМ!

Истинска карикатура дори на партията си. На такива ако им дадеш криле, ще оплюят всичко и всички. Но явно ГЕРБ вече са много уплашени от предстоящата си близка политическа смърт. А хлапакът – зам. министър, който заплаши президента с „политически последствия“ нека прочете една мисъл на Марк Твен, ако не е „еднокнижник“ като партийния си вожд:

„Да се наричат «ние» в изказванията и в печата имат право президентите, главните редактори и… болният от тения“. А предвид конкретното лице, може да добавим и онези, които се чувстват пренебрегнати, дори когато ги е отминала пандемията.

Вторият носител на добре платената глупост от днес е една «писателка». Научих какво е казала от поста на уважавания от мен историк Петър Ненков. Някоя си Надежда Любенова заявила пред пловдивския вестник „Марица“, че шестте дечица от с. Ястребино били убити от партизани, за да не ги издадат, а не от жандармеристи. То е ясно, че фалшифицирането на историята мина вече всякакви граници.

Ясно е, че става чрез финансово стимулиране на „изпълнители“ като въпросната госпожа. Ясно е и че парите идват от САЩ и се разпределят към хилядите местни продажни фалшификатори чрез НПО – фондации. Но държавата ли да ремонтираме или да въведем нова специалност в хирургията «Операции от морално дебелоочие»?! Или всички тия рязко изтрещели и оглупели псевдо-историци да ги вкараме за психиатрично лечение?!

Симеон Николов, дипломат, Skandalno.net

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 2 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар