Home » България » Ицо Хазарта: Много е рейтингово да кажеш – стига си ревал, има и по-важни от теб
Ицо Хазарта: Много е рейтингово да кажеш - стига си ревал

Ицо Хазарта: Много е рейтингово да кажеш – стига си ревал, има и по-важни от теб

Сподели новината

Аз не искам да съм ничий говорител, но ми прави впечатлеnие, че вече не можеш дори да попиташ кога пак ще можеш да работиш.

Това коментира рап изпълнителят Ицо Хазарт, чийто пост във „Фейсбук“ разбуни духовете.

Много е рейтингово да кажеш: „Стига си ревал, има и по-важни от теб“. Тези хора – ресторантьорският бранш и заведенията – задават обикновен въпрос: Кажете при какви условия евентуално бихме имали възможност да работим – когато заболелите паднат под 100 на ден или под 5 на ден. Въпросът от властта и от обществото обикновено е стига сте ревали“, коментира изпълнителят.

Той се обърна отново към здравния министър:

„Виж приятелю, ти си на моите години горе-долу, избрали са те, станал си професор по медицина, значи имаш висок интелект. После са те избрали за министър, което донякъде обезсмисля предишното ми изречение. Не мога да приема, че на такова ниво той може да каже, че някой българин не е приоритет, всеки е приоритет, всички сме зависими един от друг. На времето един политик решил, че евреите не са му приоритет. И макар да е различно резултатът може да е един и същ“.

Той отговори и на мнението на някои, че не е достатъчно компетентен да коментира подобни неща в криза:

„В настоящето правителство, доколкото знам – екоминистърът е добър танцьор, министърът на енергетиката е добър счетоводител, министър-председателят е бил бодигард на по-предишния. Нека не си мислят хората, че го казвам с негативен отенък. Казвам го като доказателство, че във всяка една професия може да има читави управници заради правилните решения, взети в правилния момент“, каза рапърът, под чийто пост има 20 хиляди реакции.

Според Ицо Хазарта не може и да се говори за преквалификация, но му е ясно, че няма да се отворят дискотеки и кръчми.

„За преквалификация често говорят хора, които не са го правили никога. Често говорим за администрацията – най-често имаме дама или господин, при които отиваме в държавно учреждение, ако са в настроение казват: добър ден, дават бял лист, пишеш си трите имена, пишещ и ЕГН, бият печат и го слагат в чекмедже. После си гледат в телефоните, не е ли редно тези хора да се преквалифицират, а не хората, които са се „набълбукали“ с кредити и се опитват да правят бизнес. На администрацията й вдигат и заплатите, на тях не само че не е им е забранено да работят“, коментира още Хазарта.

Рапърът заяви, че много би искал да се ваксинира и не неглижира коронавируса.

Но докато дойде моят ред, или вируса няма да го има, или мен, коментира Ицо Хазарта.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар