Home » Рецепти » Редиш мандаринките, заливаш със сместа и печеш, най-лесният и вкусен сладкиш, който и дете може да си направи
Редиш мандаринките заливаш със сместа и печеш

Редиш мандаринките, заливаш със сместа и печеш, най-лесният и вкусен сладкиш, който и дете може да си направи

Сподели новината

Ако досега не сте имали причина да се запасите старателно със зрели и сочни мандарини, то времето е дошло.

Това е така, защото след днешната рецепта на Скандални ще искате да печете тази прекрасен мандаринов сладкиш всеки ден! Само 10 минути за цялата подготовка и след това пращаме във фурната. Между другото, ще бъде изядено горе-долу толкова бързо.

Всичко е просто: ние ще приготвим мандаринов пай според принципа на пайовете за промяна на формата, в които пълнежът на дъното се карамелизира по време на печенето. Залейте нашите оранжеви кръгчета с тесто от кисело мляко. Трябва да е доста плътно, тъй като от мандарините ще излезе много сок. Съветвам ви първо да сложите на дъното пергамент.

Съставки

Мандарини 8 бр.
Пшенично брашно 300 гр
Яйце 3 бр.
Сол на вкус
Бакпулвер 2 ч.ч.
Масло 180 гр
Захар 100 g
Ванилия 1 щипка
Кисело мляко 200 мл

Подготовка

Към мекото масло добавете захар и ванилия. Разбийте всяко яйце поотделно. Пресейте брашното, солта и бакпулвера. Изсипете в сместа. Налейте кисело мляко и разбъркайте.


Обелете мандарините, нарежете на половинки. Поставете половинките мандарина на дъното на намаслената форма. Изсипете тестото.


Печете  40 минути до един час на 180 градуса.

Ако желаете, поръсете разтопен черен шоколад отгоре.. Насладете се сами и не забравяйте да споделите рецептата с приятелите си!

Източник: За жената

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар