Home » България » Клиенти на заведенията в България: Всички сервитьори да бъдат ваксинирани задължително
Клиенти на заведенията в България: Всички сервитьори да бъдат ваксинирани задължително

Клиенти на заведенията в България: Всички сервитьори да бъдат ваксинирани задължително

Сподели новината

В социалните мрежи се появи петиция, която призовава за стикери на заведенията, че обслужващият персонал е ваксиниран срещу коронавирус.

Ето какво гласи петицията:

„Като клиенти, които искат спокойно и необезпокоявано да посещават заведения за обществено хранене и увеселение, бихме желали да бъдем сигурни, че персоналът, който ни обслужва, не представлява опасност за нас и близките ни.

За целта се обединяваме около идеята, че е необходимо въвеждането на специални стикери от РЗИ, поставени на входа на заведението, които показват, че персоналът е ваксиниран.“ Ваксинирането срещу Covid-19 е личен избор, заявяват от своя страна от Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията в позиция, изпратена до медиите.

„Нямаме намерение да заемаме страна „за“ или „против“ масовата ваксинация“, посочват двете организации и поемат ангажимент да съдействат на служителите си, които желаят да получат информация или помощ по темата.

В позицията си сдружението и асоциацията заявяват, че не смятат за редно да агитират и да налагат каквито и да било приоритети за служители, поставили си ваксини, нито пък да апелират за обратното.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар