Home » България » Бойко Борисов в Чирпан: много политици мислят само за властта, но не и за важните за страната теми
Бойко Борисов в Чирпан: много политици мислят само за властта но не и за важните за страната теми

Бойко Борисов в Чирпан: много политици мислят само за властта, но не и за важните за страната теми

Сподели новината

„Всички виждат колко бързо и организирано протича ваксинацията, включително на СИК и ЦИК, но и на всички желаещи“, заяви премиерът Бойко Борисов, който разгледа изградената нова и модерна пречиствателна станция за отпадни води в Чирпан.

Съоръжението струва над 15 милиона лева и е оразмерено за 19 641 еквивалент жители с водно количество от 112 литра за час, предаде OFFNews.

Борисов бе категоричен, че пандемията не е преминала и отварянето на ресторантите и заведенията не означава, че мерките не трябва да се спазват. „Трябва да продължим с повишеното внимание, с дистанция, разум и с идването на пролетта мисля, че ще бъде и по-лесно“, посочи министър-председателят.

Премиерът напомни за категоричната позиция на евролидерите от приключилия вчера Европейски съвет фармацевтичните компании стриктно да спазват договорите и да пристигат ритмично доставките на ваксини.

„По този начин – един път това е здраве и второ – спасяваме човешки живот“, акцентира министър-председателят. По време на посещението си Борисов очерта и някои основни икономически аспекти:

„България трябва да се съвземе от пандемията и за целта до декември трябва да минем 3% ръст на Брутния вътрешен продукт. Това трябва да бъде в съзнанието на всеки един, който казва, че е политик и милее за държавата“, категоричен бе той.

„Всички са се съсредоточили в тези избори, но най-важното е след тях да се създаде стабилно правителство и то с максимално голямо съгласие, защото месеците юни, юли, август до декември трябва да минем 3% ръст на БВП. Само това ще оправи дефицита и отново догодина ще гоним 5-те процента ръст и 120 милиарда – 130 милиарда лева БВП“, категоричен бе премиерът Борисов.

Министър-председателят акцентира, че ЕК прогнозира ръст от близо 3% на БВП за България, заради начина на управление на пандемията у нас и антикризисните социално-икономически мерки на правителството.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар