Home » Здраве » Какво се случва с тялото ни, ако ядем чесън всеки ден
Какво се случва с тялото ни ако ядем чесън всеки ден

Какво се случва с тялото ни, ако ядем чесън всеки ден

Сподели новината

Ново проучване показва, че консумирането на суров чесън с възрастта може да подобри здравето на червата и, от своя страна, да подобри както дългосрочната, така и краткосрочната памет.

Съавторът на проучването, д-р Ниту, добавя: „Разнообразието на чревната микробиота при по-възрастните хора намалява и на този етап от живота се развиват невродегенеративни (болестта на Алцхаймер и Паркинсон) и могат да се влошат познавателните способности и паметта. Искаме да разберем по-добре как промените в чревната микробиота са свързани с намаляване на когнитивните функции, свързани със стареенето.

Екип от учени тества 2 годишни мишки – възраст, която корелира с хора на възраст от 56 до 69 години. На гризачите се дава алилсулфид и се сравнява с мишки, които са по-млади и на същата възраст, но не са консумирали веществото.

Резултатите показват, че по-възрастните мишки, които ядат добавката, имат по-добра дългосрочна и краткотрайна памет, както и по-здрави черва в сравнение с другите гризачи, които страдат от нарушена пространствена памет.

Допълнителни проучвания показват, че алил сулфидът запазва експресията на гени на невронален натриуретичен фактор (NDNF) в мозъка, което е от решаващо значение за дългосрочната и краткосрочната памет, пише zdrave.to.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар