Home » България » Татяна Дончева попиля здравния министър Ангелов
Татяна Дончева попиля здравния министър Ангелов

Татяна Дончева попиля здравния министър Ангелов

Сподели новината

Броени дни преди изборите Татяна Дончева направо разката здравния министър Костадин Ангелов, като разкри съмнителни подробности около неговото кариерно израстване.

Ето какво разказа Дончева на своята Фейсбук стена:

„Очевидно научната кариера на здравния министър се нуждае от по-сериозен преглед. Такъв преглед ще може да бъде направен след 4 април, когато той вече няма да бъде министър.

Прави впечатление, че през 2013 г. със заповед на тогавашния министър Десислава Атанасова никому неизвестният обикновен доктор Костадин Ангелов е назначен за директор на Александровска болница при наличието на много други хабилитирани лекари, като сменя академик Лъчезар Трайков.

През 2014 г. той става доктор на медицинските науки. Като забележете, едно и също лице едновременно е негов научен ръководител, рецензент и председател на научното жури. Три месеца, след като става доктор на медицинските науки, вече е доцент.

Сред публикациите, изброени в Регистъра на научните длъжности и дисертации към НАЦИД липсва втора дисертация или хабилитационен труд за професор.

Няма нито една негова лична публикация, а само съавторски – с по пет, десет и повече съавтори. Същевременно са му признати публикации в списанието за медицински сестри „Сестринско дело”, медицинско издание, третиращо проблемите на сестринството.

Тези публикации нямат общо с темата на професурата му, която е по рак на стомаха. Зачетени като научен принос са му доклади от конференции за обучения на специалисти по здравни грижи, които касаят работа на медицински сестри, както и няколко доклада от конференции по офталмология за зрението на децата в ранна училищна възраст, след като той кандидатства за професор по хирургия (б.р.коремна)“,пише Татяна Дончева от Изправи се! Мутри вън!

19 минути

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 3 Average: 3.7]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар