Home » Полезно » Спешна реанимация на орхидея в бутилка – 100% успеваемост без да дадеш и стотинка!
Спешна реанимация на орхидея в бутилка - 100% успеваемост без да дадеш и стотинка!

Спешна реанимация на орхидея в бутилка – 100% успеваемост без да дадеш и стотинка!

Вашата орхидея е отслабнала – листата са загубили плътността и цвета си, корените са изгнили, а за цъфтеж не може да става и дума?

Тогава е време за тази спешна реанимация на растението, преди да е станало късно! Ще ви трябват много малко материали и няма да ви струва нищо!

Реанимация на орхидея в бутилка

Пригответе пластмасова бутилка. Можете да използвате и обикновена саксия, но много малка, тъй като слабата орхидея почти няма здрави корени и листа. Напълнете бутилката с мокър мъх сфагнум.

орхидея мъх

Покрийте и остатъците от корените на орхидеите с мъх. Просто отрежете и изхвърлете старите, почернели, изгнили корени – растението ще израсте нови.

корени орхидея

В тази форма поставете орхидеята на обичайното й място. Препоръчително е да се организира допълнително осветление за нея, поне с обикновени лампи.

реанимация орхидея

След месец растението ще пусне нови корени, ще възстанови блясъка си и ще започне да расте нов лист!

орхидея нови корени

Поливайте растението в мъха внимателно, тъй като мъхът задържа влагата добре и постепенно я освобождава в растението. Поливайте малко веднъж на всеки 3-5 дни, като от спринцовка е най-добрият вариант.

Мъхът трябва да остане влажен, но да не прелива и в същото време да не е сух. Когато растението е развило достатъчна коренова система, то може да бъде трансплантирано в нормална саксия със субстрат.

орхидея на прозорецаИзточник: За жената

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

About clslavchev

Твоят коментар