Home » България » Петър Чолаков: Виждам три сценария, най-вероятен е служебен кабинет на Румен Радев
Петър Чолаков: Виждам три сценария най-вероятен е служебен кабинет на Румен Радев

Петър Чолаков: Виждам три сценария, най-вероятен е служебен кабинет на Румен Радев

Сподели новината

Виждам три сценария. Най-вероятни е предсрочни изори и служебен кабинет на президента Румен Радев.

Това, че имаше купчета от лего – червено, синьо, нищо не означава. Важното е какво ще се случи с тях. Сега нищо смислено не може да се създаде.

Втори вариант-правителство с мандат от опозиционните партии. Но за да се случи това, политическите парти трябва да се откажат от свои принципи като това да не се прави коалиции с ГЕРБ, БСП и ДПС. Трети вриант – правителство на националното спасение. Това е по-малко вероятно от предните два сценария. Борисов в личен план има отрицателен рейтинг. Бензинът в джипката е доста понамалял.

Очаквах по-силно представяне на ДПС. То е слабо за тях. Те трудно ще могат да влязат в ролята на балансьор. Нито една формация не е заинтересовани от предсрочни избори. Но кой дебне зад тях?

Виждаме, че формацията на Васил Божков бе подценявана. Той постигна добър резултат. Партия „Възраждане“ се намира близо до електоралния праг.

Социологът Стефан Георгиев допълни:

„ГЕРБ са най-големите губещи. Това беше вот срещу статуквото. Ще имаме мъртва хватка с много сложни възможности за съставяне на кабинет. Тези избори бяха сложни за прогнозиране заради активността в контекста на пандемия. Вчера видяхме как се очертават разпределенията. От изказването на Борисов от снощи – той изигра картата на обединение.

Въпросът е кой ще реши да играе ниско, кой ще цака. ВМРО са малко под чертата. Виждам парламентарна криза и нови избори.

Източник: Фрог

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 2 Average: 3.5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар