Home » България » Вуйчото на загиналия Ангел от Катуница: Никога няма да забравя подкрепата от всички хора
Вуйчото на загиналия Ангел от Катуница: Никога няма да забравя подкрепата от всички хора

Вуйчото на загиналия Ангел от Катуница: Никога няма да забравя подкрепата от всички хора

Сподели новината

На 23 септември се навършиха точно 10 години от събитията в Катуница, припомня Скандални.

Тогава 19-годишният Ангел Петров беше прегазен, а малко по-късно почина и 17-годишният Павел Толев. В резултат на това от Катуница беше изселена фамилията на Кирил Рашков, а в цялата страна имаше шествия.

„Беше прегазен нарочно. Това си беше убийство. Ангел завършваше, а пролетта щеше да е абитуриент имаше желание да продължи образованието си в школата в Симеоново, но всичко остана мечта. Живеем уж в демократична държава. За нас остава голямата мъка, която няма да бъде забравена никога“, заяви бащата на загиналия Ангел Атанас Петров пред Нова телевизия.

„Станах свидетел на най-грозната сцена в живота ми. Може би частична справедливост получихме от всички хора от цялата страна. Имахме подкрепата на всички тези хора и това ни даде сили. За самата организация на покушението присъда нямаше.

Животът в Катуница се промени. Вече всички живеят изключително спокойно. Сега децата могат свободно да се разхождат в Катуница. Обществото не забрави какво се случи преди 10 години в Катуница“, заяви вуйчото на Ангел Веселин Христов.

„В този момент можеше и държавата да падне. Териториалният обхват обхващаше всички областни градове. Ставаше въпрос за протестни шествия към джамии и ромски махали. Въпросът тогава беше да не допуснем сблъсъци в ромските махали и поругаване на джамиите“, заяви тогавашният вътрешен министър Веселин Вучков.

Догодина се очаква да бъде открит параклис в селото в памет на Ангел и Павел, а средствата се събират от дарители.

Източник: Новинарник

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 0 Average: 0]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар