Home » Lifestory » 27-годишен мъж преди да умре: Хора, моля Ви, ваксинирайте се!
27-годишен мъж преди да умре: Хора моля Ви ваксинирайте се!

27-годишен мъж преди да умре: Хора, моля Ви, ваксинирайте се!

Мъж на 27 години от Квебек почина от COVID-19 след повече от 20 дни борба с вируса. На 1 септември Кевин Смит Чартрий дал позитивен тест за коронавирус.

23 дни по-късно, миналия петък, бащата на две деца издъхна от вируса. Той не е бил ваксиниран с нито една доза, преди да се сблъска с болестта. Преди смъртта си Кевин помолил близките си да се ваксинират, пише La Presse, цитирани от „BG-VOICE„.

„Той нямаше никакъв проблем със здравето, беше в блестяща форма и обожаваше живота“, написа след смъртта му неговата сестра.

Няколко дни след като получил резултата си и тестът му бил позитивен, на 5 септември, Кевин Смит бил приет в болницата Сент-Жером.

„COVID? Не вярвах и се смеех на това. Тази сутрин заради високото ми кръвно, сърцето ми биеше с 234 удара в минута. Благодаря на баща ми, че се обади на Спешна помощ, защото нямаше да го направя сам“, пише младият мъж в профила си във Фейсбук малко по-късно същия ден. Той публикува и снимка, на която е прикован за леглото, с прикрепени жици за тялото.

„Според него COVID-19 беше грип като всеки друг или болест, която засяга възрастните хора“, разказа още сестра му.

Три дни по-късно Кевин подписал отказ от болнично лечение, за да се прибере вкъщи, защото се чувствал по-добре. През нощта започнало да го тресе, а вечерта на 9 септември един от съквартирантите му повикал Спешна помощ.

„Бил е часове в респираторен дистрес, при пристигането на линейката нивото на кислород на Кевин беше почти на нула! Съквартирантът му е трябвало да му прави сърдечен масаж, чакайки лекарите, но е било твърде късно. Кевин е останал прекалено дълго без лечение“, разказва още Корин Смит.

При пристигането й в болницата, Кевин вече бил в кома. „И тук започнаха неговите две седмици страдание“, си припомня сестра му.

Дробовете му били тежко засегнати. Той останал на изкуствено дишане през седмиците, в които бил в дълбока кома.

„Всеки ден бяхме до него, но за нещастие в петък, 24 септември, Кевин издъхна“, обясни сестра му.

В памет на Кевин близките му насърчават всеки да се ваксинира.

„Като последно желание той каза: Обичам ви, това наистина съществува (COVID-19), бях първият, който не го разбра, прецаках се, моля ви, отидете да се ваксинирате. Двете дози са важни“, обясни Мишлина Мастроджиакомо, социален и психологически съветник, работила с Кевин още по време на тийнейджърските му години, която също била с него до последно.

„Всички ние сменяме мнението си, защото Кевин го поиска от нас“, каза още социалната работничка, която е в очакване да си постави втората доза от ваксина срещу коронавируса.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

About clslavchev

Твоят коментар