Home » Рецепти » Домашни толумбички, които се изяждат на мига: лесната рецепта на баба (Видео)
Домашни толумбички които се изяждат на мига: лесната рецепта на баба (Видео)

Домашни толумбички, които се изяждат на мига: лесната рецепта на баба (Видео)

Сподели новината

Тези изключително популярни в България сладки се правят много по-лесно, отколкото си мислите.

Ето нужните съставки за тестото на вашите домашни толумбички:

2 чаши вода;
2 супени лъжици масло;
3 яйца;
2,5 чаши брашно;
1 супена лъжица нишесте;
3 супени лъжици грис.

Съставките за сиропа са:

3 чаши захар;
2 чаши вода;
1 супена лъжица лимонов сок.

Изсипете водата в тенджера и сложете на котлона, за да се загрее. Разтопете маслото в горещата вода. След като маслото е разтопено и добре разбъркано, добавете брашното и го разбъркайте, като нагласите котлона на средна температура. Когато сместа стане ека и спре да залепва я прехвърлете в голяма купа, за да може бързо да се охлади.

За да приготвите захарния сироп първо трябва да сипете водата в тенджера и да я загреете на котлона на средна температура. Когато водата заври добавете захарта и лимоновия сок и изключете котлона.

Разбъркайте вече охладеното тесто с миксер с висока степен на действие. Добавете гриса и нишестето. След това започнете постепенно да добавяте яйцата. Разбъркайте, докато стане гладко. Пресипете тестото в специална сладкарска торбичка и започнете да го изстисквате в мазнината за пържене. Тя трябва да бъде със стайна температура, не гореща.

За да отделяте количеството тесто за всяка тулумбичка, използвайте намаслена ножица. Не използвайте нож, за да запазите формата на тестото. Нагласете котлона на ниска температура. Когато тулумбички получат кафеникав „загар” ги прехвърляйте директно в купата със сиропа. След 2 минути ги извадете и ги прехвърлете в чиния.

Източник: С кафето

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар