Home » България » Уважавана учителка от Благоевград почина от К-19 след ваксиниране
Уважавана учителка от Благоевград почина от К-19 след ваксиниране

Уважавана учителка от Благоевград почина от К-19 след ваксиниране

Сподели новината

Уважавана учителка умря в Благоевград. В понеделник гърлото на 60-годишната Красимира Топузова я заболяло и взела 3 дни болнични, после още 2. В петък тест показал, че е заразена с Ковид-19.

Следобеда рязко се влошила и влязла в болница. В събота починала.

Днес е трябвало да пътува за Финландия по програмата „Еразъм“, каза неин колега. Заради това пътуване в началото на септември си е направила еднодозова ваксина. А преди години се преборила с рак.

„С прискърбие се разделяме с Красимира Топузова – преподавател по английски език, един от първите учители на ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“, се казва във фейсбук страницата на гимназията.

Оставали й 8 месеца до пенсионирането. Тя бе последният учител, който е преподавал в гимназията от нейното създаване през 1984 г.

Топузова бе сътрудник на Британския съвет, съавтор на новата програма за преподаване на английски на просветното министерство. Специализирала е в Глазгоу. Има награда “Св. Климент Охридски” за заслуги в образованието.

Красимира Топузова е била на 60 години и след 8 месеца е щяла да се пенсионира. Тя е била сътрудник на Британския съвет, съавтор на новата програма за преподаване на английски език към Министерство на образованието. Специализирала е в университета “Стредклайд” в Глазгоу- Британистика.

Автор е на дистанционен курс за обучение на преподаватели по английски език за повишаване на квалификацията им. Автор е на публикации в сп. “Чуждоезиково обучение” и в Англия.

Участва в международни конференции с доклади в Англия, Португалия, Хърватия и България. Има награда “Свети Климент Охридски” за заслуги в образованието.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар