Home » Скандално » Математикът Лъчезар Томов: Грешната ваксинация е причина за по-високата смъртност
Математикът Лъчезар Томов: Грешната ваксинация е причина за по-високата смъртност

Математикът Лъчезар Томов: Грешната ваксинация е причина за по-високата смъртност

Сподели новината

Лъчезар Томов е математик, преподавател в Департамент „Информатика“ на НБУ. Той е един от анализаторите на пандемията от коронавирус у нас, чиито прогнози са се потвърждавали неведнъж.

„Нищо не затихва от само себе си с Делта и Делта+ варианта. Епидемията затихва, защото правителството взе мерки. Вече репродуктивното число е 0,8 – 10 души заразяват 8“, това каза пред БНР Томов.

Според него до края на ноември ще има ефект от връщането на малките ученици в училище. Математикът очаква обръщане на репродуктивното число до 2-3 седмици, когато всички деца от 1. до 4. клас се върнат в класните стаи.

„Има фактори, които не знаем. Те не им правят тестове за антитела, а само за Covid. Не знаем колко от тях са боледували. Имунната система на малките деца е най-добра и преболедувалите малки деца са най-добре защитени за реинфекция. Така че ако има много висок процент боледували деца, това връщане няма да има голям ефект за увеличаване на случаите“, посочи преподавателят.

„Тестове без носене на маски, само тестване и то два пъти седмично, а не два пъти на ден, няма да направи нищо и отново ще се върне тази вълна“, смята Томов.

„Виждам възможност за връщане само на ваксинирани ученици в училище“, заяви той.

„В момента сме в страшна демографска катастрофа и всички си затварят очите, за да може някаква икономика да се върти, кой обаче ще потребява“, коментира Лъчезар Томов.

„На форум в събота ще бъдат огласени данни за това как грешната ваксинация води до по-високо разпространение на вируса , а при нас то се превежда и като смъртност“, поясни Томов. По думите му ваксинирането е трябвало да става по възрастов признак, като се започне от най-възрастните.

„Стратегията (за ваксиниране – бел. ред.) не само е проблемна, но се оказва, че тя усилва самото разпространение“, каза той.

Лъчезар Томов е на мнение, че почти всичката надвишена смъртност у нас е пряко следствие от Covid, като уточни, че при коронавирусната инфекция има и отложена смъртност в периода след изписване от лечебно заведение.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар